!FEST рекомендує: Нове українське кіно
10.09.15

18 вересня у Львові відбудеться допрем’єрний показ довгоочікуваної карпатської драми Вікторії Трофіменко “Брати. Остання сповідь”. А вже з 24 вересня кіно вийде у всеукраїнський прокат. Це перший український фільм, який відібрали водночас на три кінофестивалі класу “А” — в Індії, Шанхаї та Москві.

Допрем'єрний показ відбудеться у п'ятницю, 18 вересня, о 19:00 (кінотеатрі Кінопалац “Театральна”).

Після показу гостей чекає зустріч зі знімальною групою фільму: режисеркою Вікторією Трофіменко (Київ), виконавицею головної ролі Наталкою Половинкою (Львів), акторами Миколою Березою (Львів), Веронікою Шостак (Львів-Київ) і Романом Луцьким (Івано-Франківськ).

Брати” — це історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Сценарій фільму написаний за романом “Джмелиний мед” шведського автора Торґні Ліндґрена — члена Академії, що присуджує Нобелівську премію з літератури. Вікторія Трофіменко адаптувала його для екранізації, перемістивши місце дії в Українські Карпати.

Брати” стали першим українським фільмом, який відібрали водночас на три кінофестивалі класу “А” — в Індії, Шанхаї та Москві. На останньому він отримав нагороду кінокритиків і приз за найкращу жіночу роль, яку виконала львів’янка Наталка Половинка. Продюсерами стрічки є Ігор Савиченко та Максим Асадчий, які раніше працювали над фільмом “Поводир”.

З 24 вересня фільм можна переглянути в львівських кінотеатрах та у Львівському кіноцентрі.

ТРЕЙЛЕР ДО ФІЛЬМУ

Читайте також: Микола Береза на!FEST-університеті