Де знайти цільнозернове борошно у Львові? 5 корисних сортів
15.09.15

Лише у мережі пекарень “Братванка” окрім солодощів можна знайти більше 10 сортів корисного цільнозернового борошна. Воно допоможе Вам здивувати близьких чимось неймовірно ароматним і по-осінньому пухким.

Осінь – час для створення тепла та смакування солоденьким. Як зробити його ще й корисним? Спробуйте пекти з цільнозерновим борошном. Ось 5 популярних сортів, з якими навіть звичайні булочки чи печиво набудуть особливого смаку та аромату.

1. ГРЕЧАНЕ БОРОШНО

Гречане борошно – це не просто смачний і поживний хліб, але й корисні десерти. Гречана крупа вважається однією з найбільш корисних, які мають лікувальні властивості. Борошно з неї багате на білки, вітаміни, мікроелементи. Якщо здається, що гречані ласощі принесуть зайві калорії – тоді ви мусите знати, що гречка є основою популярних дієт для схуднення. У гречаному борошні менше вуглеводів, відповідно воно легше засвоюється організмом, і, враховуючи його насичений горіховий смак, надовго дає відчуття ситості.

Гречане борошно добре підходить для приготування млинців, оладок, вареників чи коржів для торту.

2. ГОРОХОВЕ БОРОШНО

Навіть невеличка кількість горохового борошна при додаванні у хлібні вироби підвищує їх поживну цінність і смакові якості. Горохове борошно має практично всі необхідні для здоров’я людини корисні речовини – вітаміни, мінерали, амінокислоти, антиоксиданти, білки, природну клітковину, мінеральні солі та інші цінні речовини. Популярне у різних кухнях світу.

З цього борошна вийде чудовий дієтичний хліб чи пампушки, дієтичні коржики та печиво. Також його додають до соусів та супів.

3. БОРОШНО З СОЧЕВИЦІ

Це також дуже корисний сорт борошна. Сочевиця багата на йод, залізо, бор, марганець, цинк, кальцій, фосфор, кобальт, магній, фолієву кислоту, а також вітаміни. Вона допомагає нормалізувати роботу серцево-судинної системи, загальне самопочуття та покращує стан шкіри. Експериментуючи, борошно з сочевиці можна додавати до найрізноманітніших страв.

Оскільки сочевиця не накопичує нітратів та токсинів, її вважають екологічно чистим продуктом.

4. ЛЛЯНЕ БОРОШНО

Якщо здається, що борошняні вибори – це загроза для фігури, тоді лляне борошно стане для вас відкриттям, адже його використовують для схуднення. Воно унікальне за вмістом поліненасичених кислот Омега-6, Омега-9 і мікроелементів, рослинних білків. Саме ці жирні кислоти сприяють згоранню жирів, що сприяє зниженню ваги. Тому ароматні пампушки і тортики з цим борошном легко можуть стати дієтичними.

5. ВІВСЯНЕ БОРОШНО

Давно хотіли приготувати вівсяне печиво? Що ж тоді як не вівсяне борошно може стати головним інгредієнтом для чудового смаку! Овес допомагає налагодити обмін жирів, виводить шлаки з організму, знижує рівень цукру, тож може стати у нагоді тим, хто мріє смакувати солоденьким без втрат для талії.

З вівсяного борошна легко приготувати дієтичну піту, млинці, а також хліб.

Усі ці сорти борошна можна змішувати з пшеничним чи житнім, створюючи особливі смачні рецепти.

Братванка» - мережа пекарень-кав'ярень у Львові. КонтактиМи на Facebook.