Українське пиво “Від Сяну до Дону” перемогло в жанрі “Російський Імперський Стаут”
16.11.15

Вперше пиво з України завоювало світову нагороду у Бельгії! Львівське пиво “Від Сяну до Дону”, зварене у Театрі пива “Правда” у Львові, завоювало нагороду в жанрі “Російський імперський стаут” на конкурсі Brussels Beer Challenge. Цей темний ель ми називаємо Ukrainian Imperial Stout.

Brussels Beer Challenge 2015 відбувся 5-8 листопада в Антверпені вже четвертий рік поспіль. Призове місце українська пивоварня тут зайняла вперше! Пивоварні з усього світу представили на конкурсі 1100 сортів пива, звареного як у традиційних, класичних стилях, також і в екзотичних, експериментальних. Оцінювали його 75 пивних експертів з різних куточків світу.

Театр пива “Правда” зі Львова, який представив на Brussels Beer Challenge 2015 крафтове українське пиво, подав на конкурс чотири своїх пива: Ukrainian Imperial Stout “Від Сяну до Дону”, “In Hops We Trust”, “100-а варка” і “Літо Тільку ві Львові”. Пиво на конкурс надсилали у пляшках без етикеток, тож журі не знало, пиво з якої частини світу, країни чи міста дегустує.

“Брюссель є однією зі світових столиць пива! Багато пивоварень, багато країн роками працюють, аби отримати таке визнання, а ми змогли отримати нагороду, працюючи тільки 10 місяців! Це насправді було складне змагання, і ми маємо чим пишатися, - каже головний пивовар “Правди” Корі МакГіннес. - Український Імперський Стаут “Від Сяну до Дону” був зварений цього літа до Дня Незалежності України. “Особливість цієї перемоги для нас ще й в тому, що наш стаут належить за своїм стилем до категорії “Russian Imperial Stout”. Така от іронія! Україна перемагає навіть в цій категорії!”.

Російський Імперський Стаут — різновид темного елю, що завдячує своєю назвою напою, який виготовлявся у XVIII ст. у Лондоні на замовлення імператриці Катерини II.