Політичний мазохізм: до дня народження Мазоха про політичні удари батогом від світових лідерів
27.01.17

Сьогодні святкуємо 181 рік від дня народження Леопольда фон Захер-Мазоха, австрійського письменника, уродженця Львова, від прізвища якого отримав свою назву мазохізм. Ця подія змусила нас задуматись над актуальним світовим порядком денним і зробити цілком очевидний висновок.

Світ сьогодні практикує та отримує задоволення від політичного мазохізму, обираючи до влади тих, хто завдає болісні удари.

Уже взяв до рук політичний “батіг” та наніс перші удари новообраний президент США Дональд Трамп. За лічені дні він встиг порушити укладені міжнародні угоди та знехтував петицію-прохання від американців оприлюднити свою декларацію.

Не припиняє політично шмагати себе та сусідів усім відомий агресор Володимир Путін. Є цілком обґрунтовані побоювання, що шмагати скоро буде також Франція і, ймовірно, навіть Нідерланди.

Вибори президента Франції та парламентські вибори в Нідерландах вже заставляють аналітиків, журналістів та політологів попереджати про можливий розпад найбільшого проекту цивілізації ХХ століття - Європейського Союзу.

Сьогодні народжується і активізовується новий вид мазохізму - політичний мазохізм…

А ми запрошуємо на честь уродин Мазоха в Мазох-cafe і продовжуємо частувати батогом гостей вже на вході…