Відгуки про Craft Beer & Vinyl Music Festival, який відбувся у Львові
05.05.17

Минув тиждень від того часу, коли ведучий Андрій Жолоб зі сцени фестивалю Craft Beer & Vinyl Music Festival оголосив про офіційний старт першого львівського фестивалю крафтового пива. На цей момент багаточисельна команда, яка допомагала організаторам, ще панічно бігала по території і доперевіряла, доставляла, доклеювала і до…до…до… За кілька годин гості освоїлись, пивовари розігрілись, тоді й можна було заплющити очі та почати насолоджуватись цією особливою атмосферою чогось такого радісного, дружнього і навіть сімейного.

Щоб ви могли знову відчути цю атмосферу або просто зрозуміти, що це все було, ми зібрали для вас кілька цитат наших колег-організаторів, пивоварів, музикантів:

Відгуки-цитати!

Олександр Шаталов – Власник пивоварні «Ципа» с. Кваси

«Попрацювали ми на славу всією нашою «Ципа-team» на прекрасному фестивалі. Багато нових знайомств і віддачі. Корисна конференц-програма. Організатори обіцяють ще один фестиваль восени. Ми обов’язково будемо брати участь. Буде ще один пивний челендж від Корі МакГіннеса (мені задається, челендж був особливою родзинкою фестивалю. Не обіцяємо, що будемо менше співати і пити, але поводити себе обіцяємо пристойніше».

«Краща пивна подія останніх десяти років в Україні! Правда та ФЕСТ як завжди унікальні та організовані!»


Василь Микулин - засновник пивоварні “Varvar” 

«Замальовки з фестивалю. Незважаючи на дрібний дощик, атмосфера була дуже гарна. Фестиваль вийшов таким, яким і мав вийти! Організатори - молодці!»


Корі МакГіннес - головний пивовар Театру пива “Правда”

«Фестиваль - це до біса вдалий фестиваль! Якщо бути чесним, я не мав таких очікувань ідучи на фестиваль, проте він просто мене розірвав. Локація була комфортною, музика та їжа - фантастичними, а пиво лилось як шалене. Я дуже горджусь, що був частиною всього цього. Фестиваль продемонстрував, що крафтове пиво в України має велике майбутнє.

Нам навіть вдалось зібрати всіх броварів, які відгукнулись на мій виклик зварити пиво лише з українського солоду та хмелю. А зібрати усіх броварів України в одній кімнаті було незабутньо».


Андрій Чемес – продюсер Radio Skovoroda

Треба визнати, Craft Beer & Vinyl Music Festival найкраще, що могло трапитись з інвентами у Львові останнім часом, після Radio SKOVORODA FEST #4 / Великдень після ГАЮ, звичайно)))

  1. Децентралізація. Гройсман би тішився) Старознесеньська ожила і нагадує якийсь урбан-квартал Берліна. 
  2. Дизайн. Нема бичих ларьків, брендованих наметів, навігація мега красива і зрозуміла. Графіті стін - окремий лайк! 
  3. Пиво. Крафтове. Хороше. Вибір шалений зі всієї України. 
  4. Скло. Пиво п'ємо тільки з персонального скляного келиха, який можна сполоснути на території + це ж мега маркетинговий хід, бо келих весь час в руках, а не пасує ходити з порожнім, u know what I mean).
  5. Гроші. Пиво купуєтмо тільки за фішки, які попередньо обміняли на кеш. Немає черг і "возні" з готівкою. 
  6. Їжа. Де, мать вашу, ви набрали все таке смачне!!! 
  7. Музика. Не головне, але приємний фон. Трохи заголосно в певних місцях, але то таке... 
  8. Доїзд. Хтось скаже, що FESTrepublic в сраці на гіляці - зовсім ні. Безкоштовний трансфер від Порохівки + центр вже реально набрид + див пункт 1. 
  9. Вініли. Чудовий інфопривід, тренд, ексклюзив і ніша + залучення інтелектуальної публіки меломанів. Для мене вініли не надто цікава фішка, але вже набагато цікавіша. Думаю, цей пункт буде розвиватись у майбутньому. 
  10. Zero waste. Нема пластику!!! Усі смітники підписані: куди органіка, скло, змішані відходи, все ясно! Вах!
  11. Діти. Є і їм шо робити на окремій зоні.

Блін, навіть нема до чого примахатись! А, є. 
Мало зелені, хочу сад! І щоб маленькі пивні ельфи самі приносили мені пиво в маленьких лапках. 

12. Загальне враження. Це абсолютно новий рівень стріт івенту для України. 

Великі гратуляції оргам - ви молодці! Чекаємо продовження!


Юрко Назарук – співзасновник холдингу емоцій !FEST

В тій країні на кожних 5 людей, що шось виготовляють, продукують руками та головою, є 20, які видають їм дозволи, їх регулюють, перевіряють, ше 20 всяких паразитів: мєнтів, СБУшників, прокурорів, суддів, податківців ... і всі ті 40 чекають, аби ті 5 шось заробили, і спробують то шось відразу забрати. А ше є великі корпорації, які теж продукують, проте не надто зацікавлені, шоб ті 5 шастали по їх ринку і шось там каламутили. Проте країни тримаються на тих 5-ти. Малих та середніх виробниках. І наш фестиваль - то свято тих 5-ти, місце, де пристрасть до свого продукту, фанатичність якості, бажання змінити світ та усмішка людей, які споживають твій продукт творять основну атмосферу. Ми це й називаємо craft.

Ми довго його готували. І люди їдуть з цілої країни, шоб Вам довести , шо майбутнє є. 

Craft Beer & Vinyl Music Festival - це не лише добре пиво та добра музика зі сцени та на вінілах, а й, перше за все, декларація бажання, що б тих 5, стало 15, 50, зрештою 100 і тоді нас точно ніхто не зупинить.


Юрій Заставний – ідейний натхненник «Театр Пива Правда»

По-перше, для мене фестиваль став свідченням того, що справжнє пиво і правильна музика має великий запит у людей. Є тяга до мануфактурного продукту, до культури його споживання, до вільного спілкування під відкритим небом. По-друге, це стало площадкою взаємного навчання для пивоварів, а нам всім треба ще вчитися. По-третє, вражає, як цей і майбутні фестивалі змінять життя раніше непопулярного індустріального району. Ми вже плануємо восени 2017 р наступний фестиваль, який буде присвячено сезону свіжого хмелю. Ми попросимо колег-пивоварів зварити до нього пиво зі свіжозібраного хмелю. 


Саша Буль - український співак та композитор

Craft Beer & Vinyl Music Festival - любов з першої едиції.

З гастрономічної точки зору - найкращий фестиваль, на якому доводилось побувати. Це коли тупо перманентно смачно, що аж починаєш від цього стомлюватися, але не можеш зупитинися. Я, блін, дотепер закриваю очі і намагаюся пригадати всі ці аромати та смаки.

Саме тому, можливо, не вистачило часу на довго залипнути у секції вініловій. Із задоволенням послухав лекцію від Vlad Fisun і тепер полюбив вініл ще більше.

Стосовно музики - мені складно бути об'єктивним, бо більшість артистів - мої хороші друзі і стилістично мені близькі. Тому я, звісно, в екстазі. Zwyntar, THE HYPNOTUNEZ, Lemko Bluegrass Band, всім лав і стей тюнед.

Організаційна та побутова сторона - шик. Локація FESTrepublic - ващє мєчта. Одне слово - "дай Бог за рік дождатиси".

Дякую всім причетним. Всім, з ким так добре пилося пивко та говорилося.


Олег Мацех – координатор вінілової частини фестивалю

«Враження найкращі. Всі задоволені. Виставка вінілів, ярмарок, лекції перевершили наші очікування. Приємно, що до Львова з’їхались представники вінілової тусовки з усієї країни. Попри те, що у Львові вперше відбулася така масштабна вінілова тусовка і наше місто досі відстає від, наприклад, Києва чи Одеси, все відбулось на найвищому рівні. Львів показав, що тут є прекрасні перспективи розвитку та популяризації вінілової культури.

Гості залишились під враженням і, хоч продажі платівок, були не найвищими, більшість готова приїхати до нас на наступний фестиваль. До речі, особливо всіх вразили місцеві виробники ручної звукової техніки – львівська школа HI-FI, HI-END апаратури дуже потужна. Також мене вразило, що до нас прийшло багато молоді – це надихає нас працювати далі та розвиватись».