Другий Craft Beer & Vinyl Music Festival [fresh hop edition]: як це було?
02.10.17

Майже 30 крафтових броварень та імпортерів пива з Європи, 7 тисяч відвідувачів, 3 концерти, 2 вечірки, 1 ярмарок і 1 похмільний забіг. З 29 вересня до 1 жовтня у нас на !FESTrepublic відбувся уже другий фестиваль крафтового пива та вінілів. Ще більше крафтових українських броварень, більше гостей, багато кльової музики: Craft Beer and Vinyl Music Festival [Fresh Hop Edition] вдався!

1. Пивний фестиваль

Цього разу Корі МакГіннес, пивовар Театру пива “Правда” запропонував колегам-пивоварам зварити до фестивалю пиво зі свіжого хмелю, яке називають Fresh Hop. Так, 7 пивоварень презентували гостям фестивалю таке пиво.

Окрім того, ми доповнили пивну програму - організували “гараж пивовара” в одному з приміщень !FESTrepublic. Там читали лекції з пивоваріння: Юрій Семенов з Київської пивної ліги та Юрій Заставний, співзасновник Театру пива Правда. Також в гаражі презентували пивну атрибутику та сувенірку. Там же діяла фестивальна фотозона від Art Studio Passage (ZAVOD republic). Лекційну програму доповнив кулінарний майстер-клас “Закуска до пива по-галицьки” від Констянтина Ковалишина.

2. Вініли

Вініли та програвачі можна було придбати на ярмарку, який зробили разом з нашими партнерами Вініл клубом в !FESTrepublic.club.  Окрім вінілів можна було відвідати виставку hi-end апаратури.

3. Музична програма

Два гурти почали свої європейські турне саме у Львові на фестивалі пива та вінілів: Stoned Jesus та Somali Yacht Club. На нашій open air сцені грали також панки з Києва MALOI. Всі концерти відбулись в суботу, що зробило цей день рок-н-рольним. Ще одна унікальна музична програма - саундтреки з комп’ютерних ігор у виконанні оркестру LUMOS. Програму презентували в перший фестивальний день. Не лише концерти - на головній сцені фестивалю працювали DJ Nevidomy та Roma Shpak.

Вінілові голови та Свіжі шишки - фестивальні вечірки. В п’ятницю найкращі вінілові dj'ї Львова творили Vinyl Heads, а в суботу реґі/даб вечірка зібрала кращих тематичних диск-жокеїв України та Польщі

4. Веломайстерня

На даху !FESTrepublic.club велокастомні клуби зі Львова та Києва майстрували кастомний велосипед. Franky Kustom Family та Pride Kustoms презентували свій велосипед в неділю наприкінці фестивальної програми.  

5. Похмільний забіг

У світі давно є клуби, які поєднують пивну та бігову тематику: учасники таких клубів спершу бігають якусь дистанцію, після чого п’ють разом пиво. Легке фізичне навантаження і добре пиво - в поєднанні не шкодять організму. Таку схему на фестивалі випробували 9 учасників похмільного забігу - вони бігли парком Знесіння і фінішували на !FESTrepublic. Переможці отримали подарунки - брендову фестивальну продукцію та пиво від учасників пивного фестивалю, а єдину дівчину-учасницю забігу відзначили пляшкою сидру.

6. Гості

Свій мотосезон байкери вирішили закрити саме на фестивалі Craft Beer and Vinyl Music Festival. До того ж влаштували величезну виставку мотоциклів на території. Дівчата, які влаштували жіночий велопарад, теж фінішували на !FESTrepublic. Тому на фестивалі було багато байкерів та велосипедисток.

7. Фестивальний сюрприз

Отак поза програмою, але дуже вдало на даху !FESTrepublic.club влаштував виступ гурт Тулим. Хлопці вдало доповнили хіп-хоп зону на даху кльовим живим виступом. Дякуємо їм за це!

На фестивалі також працювали дитячі майданчики від історичного клубу “Чорна галич” та Дитячого розважально-пізнавального клубу “Лис Микита”, які забезпечили для діток чудову програму і за це їм дякуємо!

Дякуємо також усім учасникам фестивалю, всім хто працював на ньому і, звичайно, гостям! Вважаємо Craft Beer and Vinyl Music Festival [Fresh Hop Edition] дуже вдалим і плануємо організувати знову навесні.