Бранці Кремля - підтримка зі Львова!
20.02.18

Бранці Кремля - ув’язнені за сфальсифікованими справами українці (в тому числі багато кримських татар), які перебувають в тюрмах та слідчих ізоляторах Росії та Криму. Таких є щонайменше 61 особа. Разом їм присудили 240 років позбавлення волі (вироки винесли 21 особам, 40 ще під слідством). Усі ці справи мають сфальсифіковані обвинувачення, підтасовані докази, ув’язнені зазнають тортур (їх катують електричним струмом, побиттями, удушенням та психологічним тиском).

Слідчий комітет та Федеральна Служба Безпеки називає в'язнів диверсантами, екстремістами, карателями та шпигунами. А ці люди, до прикладу, просто висловили свою підтримку територіальної цілісності України на мирній акції протесту.

Ми проти порушення прав людини, жорстокого поводження та тортур, незаконного переміщення в'язнів на територію Росії. Тому ми підтримуємо Громадську організацію "Об'єднання родичів бранців Кремля" збором коштів. Ця організація вже тривалий час організовує публічні заходи, ініціює дії на захист прав бранців, контролює дії української влади та міжнародних партнерів.

Від 16 лютого у всіх закладах Холдингу емоцій «!FEST», які працюють у Львові, можна долучитись до збору коштів. Для цього достатньо попросити офіціанта дорахувати до рахунку та оплатити спецпропозицію, або ж кілька (ціна однієї - 10 грн). Усі кошти, зібрані таким чином, ми передамо родинам ув'язнених.

Збиратимемо кошти щонайменше до 16 травня.