Концертом Кому Вниз стартували проект Українське Вибране
12.03.18

9 березня ми святкували 204-річницю з Дня народження Тараса Шевченка на !FESTrepublic разом з Кому Вниз. Хіба може бути краще святкування Шевченкових днів ніж концерт Кому Вниз?

Так фест-кльово ми розпочали наш проект Українське Вибране - серію концертів, на які мусово йти з дітьми та батьками. Вибране - це концерти лише тих гуртів, які вже стали класикою української музичної сцени і долучились до творення української культури та ідентичності.

Що було:

Фанзустріч

Вона була короткою. Палили фаєри, співали пісні Кому Вниз, вдячні слухачі дарували навіть подарунки. Мусимо підкреслити Кому Вниз вважає, що в них немає фанатів, тільки слухачі, які є друзями гурту, і з якими вони зустрічаються на концертах.

Виставка

В нижньому залі !FESTrepublic з початком концерту тривала виставка раритетних речей гурту. На ній були - фото Кому Вниз, диски, афіші, а ще маски з третього альбому “Іn kastus”.

Благодійний аукціон

Зі сцени в перерві на концерті студенти Української Академії Лідерства (співорганізатори проекту) продали три речі: унікальне поло Кому Вниз, яке пошив бренд Авіація Галичини в подарунок до 30-річчя учасникам гурту, афішу з цього концерту з диском альбому Кому Вниз, також настільну гру з репетиційки Кому Вниз, на якій розписались учасники гурту. Разом студенти Української Академії Лідерства заробили 6350 грн, які скерують на навчальні проекти Академії.

Ну і сам концерт

Концерт тривав два сети. “На біс”, звісно, зіграли Хлопці з Бандерштату. Прийшли близько тисячу відданих слухачів, які підспівували Кому Вниз.

Під час концерту Євген Бойко від імені Міської Ради Львова привітав гурт з 30-річчям та нагородив Кому Вниз спеціальною відзнакою за оригінальний творчий стиль і харизматичний духовний стрижень, популяризацію української пісні, а також подарував Ювілейну монету князя Лева.

“Ми настільки різні, і це дуже дивовижно, що ми зібрались” - коментує Андрій Середа річницю гурту Кому Вниз.

Більше фотографій тут.

Наступний в серії Українське Вибране буде концерт Тартака. Квитки вже можна придбати тут.