День українського кіно: програма показів Холдингу емоцій «!FEST»
03.09.18

8 вересня на підтримку українського кіно влаштовуємо перегляд українських фільмів. Вхід - безкоштовний. Переймаємось долею українського кіно і хочемо згадати як все починалось. Запрошуємо і вас доєднатись до перегляду.

Ми дуже радіємо, що останнім часом українське кіно нас тішить та приємно дивує - стрічка за стрічкою. А там, згодом, і в Україні народиться “свій Голівуд”. Ми мріємо буйно, бо віримо, що мрії мають здатність збуватись. А зараз закликаємо Вас підтримувати українське кіно, відвідуючи його в кінотеатрах.

Але поки, save the date - 8 вересня

17:00 - 19:00,  «Земля», Олександр Довженко в дворику Найдорожчої ресторації Галичини.

Це німа чорно-біла кінокартина українського режисера і сценариста Олександра Довженка. Прем’єра відбулася 8 квітня 1930 року.

«Якщо ви не бачили великого плану яблук у "Землі", то ви взагалі не бачили яблук», - казали тоді критики на заході. А в 2015 року ЮНЕСКО назвала «Землю» однією з п'яти головних стрічок у світовій історії.

Фільм - поетичний гімн українського світогляду, говорить про нероздільне існування людей та землі.

Вхід вільний.



21:00- 23:30  «За двома зайцями» в “тихому залі” в Театрі пива “Правда”

У 1961 року, на екрани вийшов фільм "За двома зайцями" - український радянський художній комедійний фільм за мотивами комедійної п'єси Михайла Старицького. Актори грали діалоги так, як написано Старицького, - українською мовою, проте невдовзі стрічку переозвучили російською мовою і випустили у всесоюзний прокат.

А українська версія фільму зникла і майже півстоліття вважалася втраченою. Випадково її виявили в Маріуполі аж 2013-го. Будемо показувати саме її. 

Вхід вільний.



22:15 - 23:30 «Фучжо́у» або «Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди» в дворику Львівської копальні кави

«Фучжо́у» або «Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди» — український художній фільм режисера Михайла Іллєнка, відзнятий у 1993—1994 роках.

Західна преса назвала його «божевільним, динамічним фільмом про все й ні про що». Цей чарівний фільм-казка, притча-мрія викликав тоді теплу усмішку у глядачів, заворожив їх добрим гумором, хвацькою манерою оповіді й національним колоритом.

Дії фільму відбуваються в придніпровських містечках й селах в Україні, на узбережжях Флориди, і в Бермудському трикутнику. Історія про нащадка українських переселенців.

Вхід вільний.

Закликаємо Вас підтримувати українське кіно, відвідуючи його в кінотеатрах. Приєднуватись до акцій на підтримку Олега Сенцова, людина. Не будьте байдужими!