!FEST-університет: 7 думок о. Богдана Кулика про піст і не тільки
25.03.15

25 березня капелан Львівського національного лісотехнічного університету о. Богдан Кулик провів лекцію у !FEST-університеті. Ми зібрали його важливі цитати про піст і те, яку користь для себе кожен може отримати в цей період.

  • Часто про піст говорять в контексті того, від якої їжі і напоїв треба відмовитися. Але в піст маємо не доїдати один одного.

  • Ми дуже часто забуваємо просити вибачення, люди можуть в сім'ї не розмовляти роками. Але найбільша благодать — отримати прощення.

  • У час посту варто зробити добру справу. Наприклад, відвідати сиротинець. У цих дітей нікого немає, і вони дуже потребують любові. Значно більше, аніж того, аби їм щось купували і привозили. Тому у нашій капеланській структурі є військове і студентське капеланство, а також є центр опіки сиріт.

  • В час посту треба допомагати, цікавитися один одним. Адже, в першу чергу, піст — це допомога, милосердя над тими, хто потребує. Але, щоб бути ефективною, актуальною, милостиня має бути цільовою, а не “відчіпною”: дав гроші і пішов. Треба зрозуміти, чому людина просить і чи гроші — це саме та допомога, що їй потрібна. Допомога іншому — це витрачання нашого часу. Тобто, піст потребує нашої жертви.

  • Ми створені бути щасливими, радіти життю. Але, щоб це було, ми мусимо мати чисту совість. Це — найбільше щастя!

  • Коли ми починали військове капеланство у Львові, 12-13 років тому, я прочитав уривок зі Святого Письма: “Немає любові більшої, аніж життя віддати за своїх друзів”. Тоді я не міг подумати, що сьогодні буде така ситуація. А зараз ми безпосередньо з цим зіткнулись.

  • Люди у нас дуже змінились за останні роки. Вони зовсім інші, ніж 3 роки тому, особливо молодь. Вони ставлять перед собою інші завдання, мислять іншими критеріями, думають про речі, над якими раніше не задумувались.

Отець Богдан Кулик є капеланом Львівського національного лісотехнічного університету, з 2011 року - настоятель храму Володимира.

Попередню лекцію !FEST-університету читала директор Львівської бізнес-коли УКУ Софія Опацька.

!FEST-університет започатковано 2014 року, аби працівники компанії могли розвиватися і ділитися досвідом. Зустрічі відбуваються як з топ-менеджерами !FESTу, так і з друзями компанії. Лекції !FEST-університету вже читали Юрко Назарук, Андрій Худо, Дмитро Герасимов, Вікторія Христенко, Юрій Заставний, Аврора Огородник, Наталя Шпот, Валерій Пекар.