Фестиваль !FESTrepublic Weekend: творимо нове місто [+програма]
12.07.17

14-16 липня будемо творити свій “вільний район” на території  !FESTrepublic. Гасло фестивалю закликає: їж, твори, кохай! І такі ж назви матимуть зони на території під час !FESTrepublic Weekend.

Простір !FESTrepublic на час фестивалю організують з допомогою контейнерів. В них розмістять і фудкорти, і шоу-руми, і відео-арт. І навіть сцена, де гратимуть гурти теж буде в контейнері. Територію організують з допомогою 12-тьох контейнерів. Усіх їх розмалюють графіті. Над вуличними малюнками на контейнерах вже працюють 25 художників з усієї України. Так, креативний район !FESTrepublic матиме свій вуличний арт - графіті. Тож, саме на !FESTrepublic Weekend відбудеться перший в Україні фестиваль графіті на контейнерах.

У форматі ток-шоу просто неба учасники фестивалю говоритимуть про те “Яким має бути креативне місто?” Балакати будуть зокрема про креативні простори, які існують чи плануються в місті; середовища, які творять його обличчя; стратегію креативного міста, яка зараз формується для Львова та про інші урбаністичні ідеї та ініціативи.

Обговорювати будуть:

  • Віталій Кирилів (Hochu rayu, ZAVOД);
  • Марк Зархін (Клуб Галицької Кухні, Lem Station);
  • Маркіян Іващишин (Дзиґа);
  • Ігор Балинський (Lviv Media Forum, Школа журналістики УКУ);
  • Юрко Назарук (Холдинг емоцій «!FEST»);
  • Степан Веселовський (Львівський ІТ Кластер).
Модерувати виступи, дискусію та всі ліричні виступи цього рок-шоу буде Андрій Жолоб та Олег Мацех. До дискусійної панелі також залучать цікавих та небайдужих учасників фестивалю.

Зона ЇЖ: потішить смаколиками від  закладів Човен, Rock'n'Dogs, Vegano Hooligano, Suncruose, Шкварка, Жарений горіх, Боїм, Barkas Bar, Залізна шапка, Альтернативна кава та інших. Від Холдингу емоцій !FEST: Правда, Реберня, Львівські пляцки, Копальня кави, FESTrepublic.club, П’яна вишня.

Зона КОХАЙ покаже світ галицької еротики: фотовиставка Романа Бордуна і відеопроекції Романа Бойка. А виставка від  Kinder Album  буде партисипативною і відкритою для участі усіх гостей фестивалю. Організатори виставки закликають прийди і зліпи “любимий вареник” (мова не про їжу, як ви розумієте”). Виставка називається партисипативню, бо роботи учасників фестивалю будуть частиною експозиції на даху !FESTrepublic.

А ще концерти, тиха вечірка на даху, дитяча зона, гараж проектів від Zavod Republic та багато іншого.

Нічна програма починається щодня о 23:00 в індустріальному корпусі колишнього заводу “Галичскло”(10-ий корпус), де колись був цех скла. Тут буде вечірка від Гамселить Експорт + Нойз-лаундж в п’ятницю, а в суботу тусовка НІЧ (techno). В майбутньому цей корпус стане цехом Театру пива “Правда”

Останній день, неділя 16 липня, !FESTrepublic Weekend буде сімейним. Програму з читаннями, майстер-класами та забавляннями організує Видавництво Старого Лева.

Програма