Школа вільних та небайдужих: 10 особливостей креативного простору для навчання!
31.08.17

Цього року починає працювати наша Школа вільних та небайдужих. З 1 вересня будемо творити сучасну українську школу з унікальною моделлю навчання. Такий виклик вимагає особливих умов навчання, які сприятимуть гармонійному духовному, фізичному та розумовому розвитку дитини і, відповідно, креативного простору школи, щоб забезпечити це.

Школа працюватиме на території стадіону СКА (Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України), вул. Клепарівська, 39а. До слова, це найбільша спортивна інфраструктурна база у Львові. Саме в басейн СКА будуть ходити дітки на секцію плавання після уроків.

Розкажемо про деякі особливості приміщення нашої школи.

1. Ми подбали про екологічну підлогу. Покриття виготовлене з натуральних матеріалів, антибактеріальне. Привезли спеціально з Німеччини.

 

2. Парти ми сконструювали самі.
Їх можна регулювати індивідуально під ріст кожної дитини. Також можна міняти кут нахилу, а форма трапеції дозволяє ставити парти колом. На верхній площині парти є спеціальні ямки для зберігання ручок, олівців та лінійки.



3. Закупили інтерактивні дошки для навчання


4. Встановили функціональні кухні в школі, щоб вчити дітей смачно готувати.
Там є спеціалізоване якісне обладнання: пароконвектомати, мийки та багато іншого.

5. Дизайн школи буде пізнавальним та цікавим. Так, до стелі підвішуємо моделі планет Сонячної системи, а також дерев’яні моделі літаків. На стінах будуть ілюстрації з книги ВСЛ “Карти”, наприклад, мапа України та материків.

 

6. Школа матиме набір музичних інструментів, щоб діти вчились грати на них та розвивали свої таланти.

7. Легковий автомобіль для навчання. В школі поставлять машину. ЇЇ попередньо розпиляють повздовж - так можна буде вивчати, який автомобіль всередині.

8. Також в школі облаштують тихі зони
, розставлять пуфи, гамаки, проектори, в холі будуть справжні дерева.

9. Вхід школи переобладнають
. Спеціальна конструкція на фасаді допоможе готувати школу до різних подій та розповідати про актуальні події України та світу.

10. Діти матимуть індивідуальні шафки для речей.


Наразі приміщення школи розраховане лише для першого року навчання і підготовки. Тобто, має 4 перші класи та 4 кабінети для підготовки, мультифункціональний зал, спеціально обладнані кабінети для вивчення англійської та їдальню. Школа має навчальні зони на вулиці, адже значну частину часу школярі перебуватимуть надворі, за будь-якої погоди. Наступного року школу розширять.

 

Найближчим часом в школі облаштують парник, аби дітки вчилися вирощувати рослини та доглядати за ними. А на території розмістять справжній вігвам та спортивні зони.