Вертеп-дійство 2020: добро знову перемогло!
09.01.20

Масштабний святковий різдвяний вертеп. Ми, Холдинг емоцій !FEST, та наша Школа мистецтв вільних і небайдужих вже традиційно організовуємо потужне дійство на Різдво у Львові. Вертеп у нас — це ціла фестивальна хода з великими масками та спецефектами. Понад 30 осіб вертепує, а ще 10 допомагають технічно, організаційно.

13 великих масок: тут тобі і людина-шопка, і людина-отара, механічний баранчик. Є ще потрійні образи добра і зла. Потужні сили добра – великі шестикрилі серафими-ангели та сили зла – три чорти. Є ще алегоричний образ смерті, Ірод, воїни, пастушки. Багато музичних інструментів, старовинні коляди та історія народження світла для світу, яку ми передали простим увімкненням лампочки в шопці. 

Кожна маска вертепу має свій глибокий зміст - як, наприклад, образ смерті з косою та дзеркалами. Вона у вертепі не казковий персонаж і не просто шкідник, від якого треба утікати. Це акт, перед яким кожен постає і бачить своє віддзеркалення. Кожен в смерті може бачити самого себе. Тобто не тільки фізичну смерть, а смерть у всьому в чому ми застрягаємо: у неприйнятті, у люті чи надмірній самовпевненості.

Маски та костюми розробляли дизайнери Данка Давидюк та Юля Стрипа.

Різдво – це велика битва неба. І персонажі нашого вертепу-дійства підкреслюють масштаби цієї боротьби! 

Для нашої компанії важливо берегти цю традицію. “У країні – війна. І війна первинно йде за нашу ідентичність. А вертеп це є велика частина нашої ідентичності. Це наше ДНК. Кожне свято має мати обличчя, настрій, традицію. Вертеп добре передає все це. Коли йде війна, то часто ми помилково думаємо, що воюють за територію, але так насправді ми боремося за нашу ідентичність, за те, щоб ті вертепи взагалі відбувалися і тому для нас це дуже важливо. Ми хочемо, аби цього було більше, різноманітніше. Ми вибрали собі такий жанр. Він атракційніший. Він розповідає ту саму історію народження Христа в свій унікальний спосіб” каже Юрко Назарук, співвласних Холдингу емоцій !FEST, у вертепі - вівцехлопець з трембітою. 

Усі кошти з вертепу передамо на благодійність. Минулого та позаминулого року за зібрані кошти ми встановлювали вікна сім’ї, де діти мешкають лиш з хворою бабусею, і не мають можливості зробити квартиру теплішою на зиму; купували пральну машину для сім’ї, яка втратила батька на війні.

Хто тут світла потребує? 
Всі ми... Всім нам темно й гірко, засвіти нам, ясна зірко!