П’ять страв, які варто спробувати в «Масонах»
29.11.17

“Найдорожча ресторація Галичини”, або “Масони” – це не лише концептуальний ресторан, який розповідає історію масонства, але ресторація з смачною та вишуканою кухнею. Страви, які готують кухарі Найдорожчої ресторації Галичини - ламають стереотипи та розуміння кухні загалом. Подача страв тут - теж свого роду ритуал. До цього наші кельнери ставляться серйозно.

Якщо Ви завітаєте до “Масонів”, то рекомендуємо обов’язково спробувати ці 5 страв.

1. Сирна тареля

Що це?

Це тарілка з сирами локального виробництва. Тут будуть і сир з пліснявою, і сулугуні, і бринза, і козячий сир.

Чому саме сирна тареля?

Ми обрали найкращих фермерів, які виробляють сири з місцевих продуктів. Вони живуть у Львові, Вовчухах, Нижньому Гусному, Івано-Франківську та Мукачево.

Як подають до столу?

Подають з журавлино-імбирним та цибулевим джемами, а також з кунжутними крекерами та солодкими цукатами з груші та моркви. Їсти зручно по-всякому: і руками, і з допомогою приборів.  

2. Тартар з яловичини підкопчений

Що це?

Це відбірне м’ясо Волинської м’ясної породи. Його ретельно нарізають маленькими шматочками, змішують з соусами табаско, вустерським і тартар.

Чому саме тартар?

По-перше, це - смачно.

По-друге, кухня Найдорожчої ресторації Галичини - відкрита. І за процесом приготування цієї страви можна споглядати.

По-третє, м’ясо підкопчують димом фруктових дерев, що забезпечить особливий присмак.

Як подають до столу?


Подають в кришталевому прозорому посуді з кришкою. Відкриваєте обережно ;-)  Вам принесуть сам тартар, тости, картоплю та салат. Але справжні масони знають як зібрати це докупи.

3. Курячий бульйон

Що це?

Це звичайний, але незвичний курячий бульйон.

Чому саме курячий бульйон?

Проте, рекомендуємо цю страву, бо “масони” хочуть не лише нагодувати вас, але й здивувати.

Як подають до столу?

Вам може здатись, що вам подали набір для чаювання. Але насправді офіціанти принесуть заварник з бульйоном та горнятко з начебто цукром та заваркою (тут буде перепелине яйце та локшина). У горнятку також лежатиме чайний пакетик з сушеним (дегідрованим) корінням та спеціально заготовленими спеціями. Офіціант допоможе Вам заварити цей чай-бульйон.

4. Рібай

Що це?

Це стейк. М’ясо для стейку вирізають з биків Волинської м’ясної породи. Це - українська породи худоби, яку вивели на Волині у 1994 році.

Чому саме рібай?

М’ясо попередньо витримують 15 днів. Це - “суха витримка”, яка передбачає внутрішню ферментацію та змінює текстуру м’яса: воно стає м’яким та щільнішим. Така попередня витримка забезпечує чітко виражений м’ясний смак.

Як подають до столу?

Порція рібаю не маленька. Гарнір до стейку змінюється відповідно до сезону. Для зручності споживання кухарі нарізають м’ясо смужками.

Спершу рекомендуємо все спробувати окремо (можна руками). Потім всі інгредієнти треба поєднати і так теж скуштувати.

5. Яєшня

Що це?

Це десерт. Тому яєшня в рубриці “десерти” - зовсім не помилка в меню, як думають багато відвідувачів. Страва складається зі шматочка медовика, заварного крему, лимонно-персикового сиропу, та ще декількох інгредієнтів.

Чому саме яєшня?

Ця страва дуже незвична, оманлива і неочевидна. Вона стала фотомоделлю масонів, зіркою instagram.

Як подають до столу?

Це - кухня на молекулярному рівні. Вам і справді принесуть десерт у вигляді яєшні на шматочку хліба. Тут важливі деталі. Коли ви розріжете “жовток” - він розтечеться як в яєшні, а білок - зберігає правильний колір та текстуру - він не загустий і не рідкий. До яєшні запропонують також сіль та зелень (тобто спеціально заготовлений цукор з цедрою лимону; а зелень - порізана певним способом м’ята).

Смачного! І чекаємо ваших відгуків на сторінці у Facebook :-)