Від нас пішов легендарний сажотрус Орест Бакайчук
16.04.15

Із сумом повідомляємо, що на 52-ому році життя нас покинув легендарний львівський сажотрус і наш колега Орест Бакайчук. 5 років він працював концептуалістом у “Домі легенд” і знав тих легенд більше, ніж будь-хто інший.

До роботи у “Домі легенд” Орест Бакайчук працював у “Гасовій лямпі”.

Його сім'я: дружина та двоє дітей, син та дочка. Дуже любив випити горня запашного чаю, а ще — вареники.

Коли приходив на кухню їсти, говорив до дівчат: "Зорі мої небесні", а прощався з колегами і гостями ресторану так: “Ви нас покидаєте? Але ви йдете, щоб повернутись!”.

“Таке буває, шо люди стають частиною міста, от він став. Він знав більше легенд, аніж їх насправді існує і сьогодні сам став легендою... В свому домі легенд. Він любив нас, а ми всі любили його. “Кращим людям!!:)”, - він завжди так вітався. Сьогодні ми так кажемо йому. Орест Бакайчук, ми пам'ятатимемо”, - написав про нього співзасновник Холдингу емоцій !FEST Юрко Назарук.

Головний редактор Видавництва Старого Лева Мар'яна Савка так згадує Ореста Бакайчука: “Багато гостей Львова запам'ятають його на все життя - кумедного сажотруса, котрий як ніхто умів розповісти про Львів купу дивовижних легенд і байок. Він не був актором, тому в його образі не було жодної театральності, сама природність. Бо Орест Бакайчук був одним із духів міста, без яких Львів не був би Львовом. А львів'яни, особливо книговидавці, пам'ятатимуть його як великого ентузіаста видавничої справи, довголітнього заступника директора літературної агенції "Піраміда", книголюба і великого друга письменників. Орест мав одну безцінну рису — він вмів любити людей і бажати їм добра. Львів без нього збідніє. Принаймні на його незабутню посмішку”.

Орест Бакайчук, дякуємо за всі історії та легенди, сміх та емоції! Ми пам'ятатимемо! Кращій людині - світла пам'ять!