Актуальна інформація про ситуацію з отруєнням у Львові
14.05.15

Вчора, 13 травня, надійшли скарги про харчові отруєння від людей, які відвідували наш заклад Театр пива “Правда” цього понеділка. Ми одразу ж взяли ситуацію на контроль та почали з'ясовувати обставини. На наше запрошення санітарно-епідеміологічна служба взяла зразки продуктів на експертизу.

Також ми вжили заходів, аби усунути ймовірну проблему, якщо така є у нашому закладі. Ресторан закритий на дезінфекцію. За одну добу було проведено кількаразову дезінфекцію кухні та всіх приміщень закладу. Шеф-кухаря та усіх працівників кухні, що працювали в понеділок, 11 травня, відсторонено від роботи до з'ясування обставин та отримання результатів аналізів.

Працює гаряча лінія (0800 501 494), через яку продовжуємо збір інформації про обставини ймовірного отруєння. Співпрацюємо з усіма державними органами для об'єктивної перевірки. Контактуємо з Львівською обласною інфекційною клінічною лікарнею та людьми, які мають симптоми отруєння, аби впевнитись, що вони отримують належну медичну допомогу. Висловлюємо надію на їхню швидке одужання.

Ми не робимо попередніх висновків і очікуємо результатів санітарної експертизи через декілька днів. Але розглядаємо кілька ймовірних версій, що могли спричинити таку ситуацію: неякісні продукти від постачальників, людський фактор чи недобросовісна конкуренція.