Як варити добре пиво? 5 правил від Корі МакГіннеса
30.07.15

Головний пивовар львівського Театру пива «Правда» поділився своїми правилами якісного пивоваріння.

Корі МакГіннес працював на кількох мануфактурних пивоварнях у США та вивчав досвід європейських пивоварень, а з травня створює нові рецепти пива у Львові. Він уже зварив у Театрі пива “Правда” елі зі смородиною, цвітом бузини, новозеландським хмелем та з грейпфрутом, а незабаром у продаж вийде його пиво, зварене лише з українських складників, та спеціальний ель до Дня Незалежності України.

Корі розповів нам, як варити добре пиво, що довго зберігається і не втрачає при цьому свого смаку та аромату.

Правило №1. Чистота

Найбільше і головне моє правило — це чистота, надзвичайна чистота і організованість. Я люблю чистоту, тому в пивоварні усе має бути чистим”, - каже пивовар.

Правило №2. Безпека

Я маю на увазі безпеку процесів і роботи. Адже пивовари працюють з небезпечними хімікатами (якими мають обладнання), гарячою рідиною. Ми завжди маємо бути дуже обачні!”.

Правило №3. Повага до своєї роботи

Наша робота потребує поваги. Поваги до процесів, до того, що робиш. Тут завжди треба думати наперед, передбачати різні ситуації”.

Правило №4. Любов

Дуже важливо любити свою роботу, вкладати в неї серце. Без любові — ніяк. А я люблю свою роботу!”, - каже Корі МакГіннес.

Правило №5. Виходити за межі

Треба постійно пробувати щось нове, створювати нові рецепти. У пивоварінні дуже важливо мислити ширше, бути креативним і не завжди працювати тільки за планом. Існує таке поняття, як щаслива помилка. Припустимо, варити сусло треба дві години, а пивовари, наприклад, помилково варили його вдвічі довше. І в результаті вийшло смачніше пиво :) Це і є щаслива помилка”.

Читайте також: Правда про пиво. Три найпоширеніші міфи

Театр пива «Правда» - площа Ринок, 32; 050 37 44 986, 067 310 83 23.

Графік роботи: 11:00-02:00, щодня.