Дякуємо за Різдво!
12.01.16

Щороку нас, тих хто відзначає у Львові Різдво, стає все більше. Все більше людей приїжджає у наше місто відчути різдвяну атмосферу та побачити справжні традиції українського Різдва. Дякуємо усім, хто долучився до відзначення цього світлого свята разом з нами. То було незабутнє Різдво!

Цього року ми спільно з нашими з друзями встановили аж три різдвяні шопки на різних локаціях у Львові. Вже традиційна для нас Жива шопка із Святою Родиною і живими тваринами діяла на площі перед ресторацією Пструг, хліб і вино (площа за музеєм Арсенал). 

Цього разу, за сюжетом шопки, Святу Родину захищали від терориста український військовий, волонтер, лікар та янгол. Також у цій шопці пластуни проводили збір коштів для українських військовослужбовців, що перебувають на Сході.

Народна шопка — це авторська шопка намальована вручну. Впродовж тижня її створював художник Тарас Кеб. Вона виготовлена з дерева. Встановлена вона в Ринку зброї «Під Арсеналом”, де діє Різдвяний ярмарок (вул. Підвальна, 5).

Третя, Мультимедійна шопка, діяла на площі Ринок біля фонтану “Діана”. Цю анімовану шопку для нас виготовив наш друг Альберт Врубель.

На різдвяні свята у наші заклади з колядою та віншуваннями завітали аж три чудові вертепи. Один з них — гурт “Йорий Клоц” та Театр тіней “Див”.

Неможливо встояти на місці! Це шалене Різдво в Арсеналі!! Поспішіть вхопити кавалок Різдва і собі!

Posted by Ринок зброї "Під Арсеналом" on Thursday, January 7, 2016

Другий — Львівський арт-вертеп, що складається з музикантів гурту “Троє Зілля” та акторів Львівського драмтеатру ім. Лесі Українки, показав різдвяну виставу-перфоманс, що розповідає про історію народження дитятка Ісуса і про боротьбу за його життя між небесними і пекельними героями. Крім традиційних персонажів у вертепі з'являються знані нам образи і характери з повсякденного життя. Вертеп є співочим, і навіть корівка вміє колядувати польською! Актори грають у масках від художниці Олександри Батуріної.

Третій — вертеп, традиційно організований ПЛАСТунами.

Фото Рудольфа Бугара

Також дякуємо нашим друзям з ПЛАСТу за Вифлеємський вогонь та святкове тепло.

Усій команді Холдингу емоцій !FEST дякуємо за родинне свято і теплий Святвечір, який не оминув жодного нашого закладу. Христос Рождається!