Вечір Скрябіна: Музиканти запрошують разом поспівати улюблені пісні
04.02.16

Скрябін” завершить свій “Теплий тур” у Львові. 13 лютого в нічному клубі Ринок зброї “Під Арсеналом” звучатимуть улюблені пісні гурту у виконанні Жені Толочного, Аніса та O.Shprot. Музиканти тримають програму вечора в секреті, обіцяють багато сюрпризів і запрошують публіку співати разом з ними. Чому варто прийти на концерт у Львові, розповів Аніс Еттаєб, один із солістів гурту.

Фото: VIVA

Це буде акустичний концерт “Скрябіна”. Ним ми завершимо “Теплий тур”, який гурт розпочав ще з Кузьмою минулого року. Ми — це “Скрябін”, Аніс, Толочний і Шпрот (фіналіст шоу "Голос Країни" Женя Толочний та солістка гурту "Пающіє труси" Оля Shprot, - ред.).

Цей тур повинен закінчитися саме у Львові, це логічно, інакше бути не може!

Концерт у Львові — то буде інтимний вечір. Трохи не такий, яким ми звикли бачити “Скрябіна” завжди — більш рокового і яскравого.

Програма вечора — це секрет. Звичайно, будуть найхітовіші пісні: “Мовчати”, “Спи собі сама”... Але будуть і нові пісні. Більше нічого не скажу. Чекаю на концерті фанатів і тих, хто не знає творчості “Скрябіна”. Нехай приходять знайомитися з нею! Але, в такій інтимній атмосфері, в першу чергу, хотілося б побачити тих, хто справді цінує цю музику.

Я лише співаю. Музику для концерту обирав не я. Цим займавсь Льоша (Олексій Зволинський) зі “Скрібяна”.

Хто би подумав, що Аніс з Тунісу буде співати в “Скрябіні” ще й у Львові?! Багато хто питає: “Ти з Тунісу, як ти будеш співати пісні “Скрябіна”?” (сміється).

Скрябін” з'явився в моєму житті ще в Тунісі :) Моя мама була у Львові і привезла мені “Спи собі сама”. Але до того, звичайно, “Танець пінгвіна” 1998 року...

Я знав Андрія особисто. Важко без нього, і ще важче співати його пісні. Це такі емоції, коли ти бачиш, як плаче публіка...

З Кузьмою ми познайомились на спільному корпоративі :) Це було 4 роки тому. Пам'ятаю, Андрій був ведучим, а гурт «Cover Jam», у якому я співаю, виступав. І от ми вийшли на сцену і зіграли “Бультер'єра”. Він так подивився на нас і каже:” Кльово, пацани!”. Потім наш гітарист лишився грати зі “Скрібяном” на сцені решта концерту :) Після того Андрій підійшов і каже: “Слухай, чувак, кльово співаєш”. Після того ми грали ще на кількох корпоративах і стали справжніми друзями!

На “Голосі країни” я співав “Чуваки, всьо чотко”. Льоша дивився цю програму. Йому сподобалось. Він зателефонував мені і каже: “Давай спробуємо!” І ми вже 7 місяців спільно працюємо. Це кльово!

Мої улюблені пісні — це “Люди як кораблі”, “Спи собі сама”, “Натаха” (сміється). Люблю ще «Бультер'єр”, “Окуляри», «Мовчати».

По 6 годин репетицій ми мали щодня весь минулий тиждень. Ми багато готувалися. Адже це інше аранжування, багато роботи. Ми вже мали концерти в Києві, Харкові, Одесі, Ужгороді. Завжди був аншлаг. Люди співали, плакали, реготали, стрибали! Так воно буде і у Львові. Буде кльово!

Я дуже хочу, щоб на цьому концерті публіка багато співала. Щоб був симбіоз з гуртом. Щоб не тільки вокаліст співав, але й ті, хто прийде на концерт! Щоб Андрій був з нами і бачив цей концерт!

Співати замість Кузьми... особливо у Львові — це дуже велика відповідальність. Наша публіка непроста і гонорова. Я працюю тут з гуртом “Cover Jam”, тому знаю про це. Але це означає, що треба буде співати на повну!

Коли співають, пам'ятають, ходять на концерти, підтримують — це основне для музиканта, навіть після його смерті.

Це велика втрата для нас усіх, але гурт має існувати надалі! Співати усі ці пісні! Багато хто каже, що після Андрія “Скрябіна” уже немає. Андрій створив “Скрябін”, зробив такий великий крок. І, думаю, він хотів би, аби той гурт далі йшов, співав, записував нові альбоми, пам'ятав його! Так вважаю я і так вважає гурт.

На концерт у Львові прийдуть мама, дружина і дочка. Чекаємо наших друзів та усіх слухачів!

Акустичний концерт “Скрябіна” відбудеться у Львові у суботу, 13 лютого, в Ринку зброї “Під Арсеналом” (вул. Підвальна, 5).

Квитки можна придбати в інфоцентрі Just Lviv It — пл. Ринок, 10. Ціна — 180 грн, з карткою LOKAL – 140 грн. Телефон для довідок: 067 670 23 96.

Фото: VIVA