До уваги усіх, хто цікавиться фактом отруєння в Трапезній УКУ
04.11.16

Як ви знаєте, після відвідин Трапезної УКУ були звернення до медичних закладів міста з симптомами отруєння. З усіма потерпілими ми одразу зв'язалися та моніторили ситуацію. Результати аналізів невтішні - у потерпілих виявлено сальмонельоз. Витрати на лікування ми компенсовуємо. Звичайно, це не покращує ситуації і не відміняє факт отруєння, але зараз стан усіх задовільний, і в найближчий час всі вже будуть виписані.

Дотримуючись рекомендацій СЕС, ми провели всі необхідні заходи з дезінфекції

  • двічі проведена повна дезінфекція усього обладнання та робочих поверхонь внутрішньою службою контролю за дотриманням санітарних норм та працівниками державних органів;
  • підвищено контроль за дотриманням всіх технологічних процесів на виробництві;
  • найближчим часом будуть встановлені камери спостереження для контролю працівників та зовнішніх відвідувачів; 
  • готується проект вдосконалення лінії видачі, для того, щоб додатково захистити готові страви від зовнішнього впливу.

Результати аналізів СЕС ми отримали. Офіційних висновків ще немає.

Наш попередній досвід був врахований, і результати аналізів свідчать, що ні на робочих поверхнях, ні устаткуванні, ні у стравах ознак збудників шлункових інфекцій не виявлено. Тобто йдеться про зовнішнє занесення.

І хоча хотілося б чітко розуміти причину, виявити закономірності, зрозуміти, що саме спричинило цю ситуацію, але спираючись на факти, наразі конкретної причини не виявлено.

А озвучувати версії, що не мають фактичного підтвердження, не бачимо сенсу. Слідство триває, і якщо якась з версій матиме підтвердження, ми її оприлюднимо.

Як би не було, на жаль, ситуація сталася, люди постраждали, і все, що нам залишається, це чекати на остаточні висновки, ще раз попросити пробачення у всіх, хто так чи інакше постраждав, та подякувати людям, які нас підтримали, і які не підтримали, але конструктивно вказали нам на наші недоліки; журналістам, які адекватно висвітлили ситуацію, і особливо керівництву УКУ за виважену позицію та підтримку. І продовжувати далі працювати над тим, щоб ставати кращими.