«Бог дав рок-н-ролл Тобі»: у Львові презентували збірник українських перекладів пісень відомих рок-гуртів
30.05.17

26 травня у Львівській копальні кави Андрій Куликов та Олег Пастухов презентували книгу “Бог дав рок-н-ролл тобі”. Співавтори збірника разом працювали над перекладами, тому у книзі розміщені пісні, які автори самі слухають. Це - понад сто поетичних текстів рок-композицій таких гуртів як Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Queen і багато інших.

Автори вважають цей проект  освітнім, адже жодних гонорарів як перекладачі вони не отримують. Так, Андрій Куликов розповідає: “....Брак українських текстів цього різновиду творить перешкоду для тих з нас, хто недостатньо знає англійську, щоби зрозуміти - а про що ж співали ці музики, що ними захоплювалися півсвіту? А розуміння змісту та ідей цих пісень здатне допомогти краще розуміти світ поза Україною”

Перезентація зібрала поціновувачів рок-н-роллу тому атмосфера була направду затишною та веселою. Тут автори співали, декламували вірші і розповідали про працю над текстами. Вкінці слухачі придбали практично усі примірники книги, які були на презентації.

Також автори висловили сподівання, на те, що українські рок-гурти заспівають ці тексти українською, “ щоби перевірити - наскільки вони пасують до тієї видатної музики, до якої писали”.

Фото: Богдан Ємець