!FESTrepublic Weekend: альтернативні вихідні у Львові
20.07.17

Креативні вихідні на !FESTrepublic Weekend: майстерні, фудкорт, рейви, тиха вечірка, нічне життя, вініли, розваги для дітей, крафтове пиво, кулінарні клуби. !FESTrepublic на дві доби став втіленням креативного району Львова.

Альтернативний до переповнених центральних вуличок простір FESTrepublic відкрив свої брами на всі вихідні. Понад 2 500 людей відвідали !FESTrepublic Weekend.

“Наша цільова аудиторія - це львів’яни, яким зручно спілкуватись та гарно проводити час неподалік від контейнерів з графіті та бочок з вогнем. Так і сталося, що нашу цільову аудиторію притягло це місце. Саме з цими людьми ми вчимося працювати і разом творити креативне місто”, - розповідає Ляна Мицько, координатор !FESTrepublic Weekend.

Нічна програма !FESTrepublic Weekend потішила львів’ян новими форматами та локаціями. Тиха регі-вечірка на даху FESTrepublic.club зібрала близько 300 учасників. Люди спідкувались, танцювали і слухали музику в навушниках, а сусіди могли спокійно спати. Це vin-vin ситуація. Формат сподобався, будемо організовувати ще.

Нічні туси в так званому “10-му корпусі”, який вперше відкрили в просторі !FESTrepublic сподобався відвідувачам. Тут під techno- музику сонце зустрічали і в суботу, і в неділю.

“Направду хочеться приходити сюди і слухати музику або просто спілкуватися з друзями за пляшкою пива. Класний фудкорт з вегетаріанським і м'ясним, з солодким і солоним, 12 сортів розливного крафту, неймовірні інсталяції (особливо з рідкісними тваринами Червоної книги України - глибоко вразило те наскільки мало їх залишилось в нашій країні). Зі сторони музикантів кажемо, що все було вчасно і комфортно - організація на 10/10 (ніхто й не сумнівався в Ляні і Ко )”, - діляться враженнями музиканти гурту Somali Yacht Club.

Загалом 7 точок з продажем крафтового пива, 12 фудкортів, клуби галицької їжі з домашніми рецептами, ZAVOD з презентацією своїх проектів, стартапи і майстерні зі своїми продуктами. Було що посмакувати та прикупити смачного зі собою. Сцена в контейнері, 7 гуртів від rap та psychedelic до ska і reggy.  

І вже точно було з ким поспілкуватись. Дискусія “Яким має бути креативне місто” зібрала чимало слухачів та учасників, до прикладу, з Одеси спеціально заради дискусії приїхала ціла група з 13-ти людей. Говорили про креативні простори, проблеми сфери культури, креативне місто та стратегію розвитку культури у Львові. “Був вражений як і змістовним наповненням, так і позитивною енергетикою вікенду”, - підсумовує !FESTrepublic Weekend спеціальний гість дискусії Павло Шеремета.

Атмосферу !FESTrepublic Weekend творило гасло: “ЇЖ, ТВОРИ, КОХАЙ”. На такі ж тематичні зони поділили простір !FESTrepublic. Особливим енергетичним посилом стала тема галицької еротики. Її презентувала фотовиставка Романа Бордуна та відеопроекції Андрія Бойка. Партисипативна виставка (роботи учасників фестивалю стали частиною експозиції) від  Kinder Album “Ліпимо любимий вареник” лише доповнила тему і підсилила її.

Вперше на FESTrepublic Weekend відбувся фестиваль графіті на контейнерах. 25 художників розмалювали 12 контейнерів. Фестиваль графіті повторять, а контейнери планують використовувати і надалі на !FESTrepublic.

Такі події на !FESTrepublic планують повторювати, з іншими акцентами.

Фото: Ірина Середа, Роман Кайман