Фестиваль ленд-арт скульптур “Баба Род” на Знесінні
15.08.17
Друзі, ми розширюємо центральну частину міста. Тож організовуємо фестиваль ленд-арту "Баба Род" на Знесінні. Запрошуємо Тебе 24 - 27 серпня в парк дізнатись більше про Знесіння та ленд-арт. 


Ці 4 дні в парку триватиме експозиція ленд-арт скульптур. Авторами скульптур є 10 митців з України та США. 

Назвали фестиваль “Баба Род” за іменем плоского пагорбу на території парку, який також називають Бабиною Горою.


Фестиваль “розповість” і “нагадає” про Світовидове поле, на якому виник первісний Львів, пісковики океану Тетіс (плити з відбитками давніх молюсків можна розглянути в окремій зоні), капища язичницьких богів, до яких привернуть увагу інсталяціями. 

База фестивалю буде на !FESTrepublic. Тут і музика, і фудкорти, окрема дитяча зона.  Програму для діток забезпечать “Дитяча планета” та історичний клуб “Чорна Галич”. Забави для дітлахів триватимуть щодня до 23:00. Тут також можна буде отримати фестивальну карту. 


Організовуючи такий фестиваль, хочемо підтримати парк Знесіння. Мар’яна Задорожна, директор парку додає: “Парк долучається до ініціативи фестивалю ленд-арту "Баба Род", оскільки це дасть можливість започаткувати хорошу традицію організації таких фестивалів на постійній основі. Це перспективно для розвитку парку та активного залучення відвідувачів. Фестиваль допоможе гостям та мешканцям Львова більше дізнатись про історію парку, про його автентичні та сакральні місця”.

Початок експозиції о 14:00 і до пізньої ночі щодня з 24 до 27 серпня. Вхід вільний. У 10-му корпусі !FESTrepublic 26-го серпня відбудеться ембіент-концерт з хором та техно-рейв. 

Автори скульптур з Харкова, Києва, Ужгорода, які працюють над втіленням проекту:  Наталія Лісова, Сергій Якунін, Олексій Коношенко, Антон Саєнко, Віталій Кохан, Влодко Кауфман, Юрий Вишняков, Ковач Павло, Ковач Данило. Під час фестивалю свої скульптури з дерева створюватиме також американець Leland Beaty (Ліланд Беті). Куратори ленд-арт події: Ковач Павло, учасник Відкритої групи, Засновник галереї detenpylu, Єфремова  26, учасник багатьох українських і міжнародних фестивалів;  Сергій Якунін, майстер ленд-арту; Олексій Коношенко, скульптор. 

“Вважаємо, що парк Знесіння невиправдано залишається поза інформаційним контекстом у нашому місті - тому такими подіями відкриваємо його знову для всіх, хто буде цими днями у Львові. Базою для прогулянки по ленд-арт об’єктах парку є територія !FESTrepublic - тут ми видамо мапи з основними локаціями та скульптурами, які варто оглянути на Знесінні. Також на території зможете поспілкуватися з митцями, працівниками парку Знесіння, геологами та істориками”, - розповідає Ляна Мицько, співорганізатор події.  


Уже традиційно у нас на фестивалі діятимуть принципи Zero Waste, на території можна буде придбати скляні бокали для напоїв. Вхід на фестиваль вільний, безкоштовний автобус щогодини курсуватиме від Арсеналу.