Свято єврейської дільниці
19.10.18

20 жовтня, до 10-ліття Галицької жидівської кнайпи “Під Золотою Розою”, влаштовуємо свято єврейської дільниці. Кличемо всіх - будемо разом святкувати і не тільки.

Львів у міжвоєнні роки був важливим центром єврейського культурного, релігійного і політичного життя. Тут жили і творили багато єврейських письменників, поетів, музикантів, науковців, лікарів, художників. Завдяки їхній спадщині, ми 10 років тому відтворили Галицьку жидівську кнайпу “Під Золотою Розою”, простір, який повертає нас назад у часі і розповідає про побут євреїв в міжвоєнні роки Львова.

Ми ретельно готуємось до нашого свята. Приготуємо для всіх гостей найбільшу фаршировану рибу - довжиною понад 3 метри, тож спробувати зможе кожен! Фарширований короп - це така традиційна страва єврейської кухні, яку запозичила собі та вдосконалила Галицька кухня. Сергій Пожар, шеф-кухар Холдингу емоцій «!FEST» та Світлана Костишин, шеф-кухар Галицької жидівської кнайпи зафарширують короп меленим м’ясом риби, а соус з вишень, родзинок та пряних спецій загустять пряником. Словом, буде смачно!

У програмі також лекція просто неба на Просторі Синагог. Будемо пірнати в тему львівських видатних євреїв, які вплинули на розвиток світової культури та науки. Ольга Лідовська, краєзнавець, керівник музею «Слідами галицьких євреїв» розкаже товариству про "Видатних єврейських діячів, вихідців зі Львова". Дуже просимо зареєструватись на лекцію тут.

У програмі буде ще багато музики, цікавих дискусій, будемо навіть дивитись відео про старий Львів просто неба. 

Програма:

  • 14:00 -  смачна їжа, забави та музики на вулиці Староєврейській поблизу Галицької жидівської кнайпи “Під Золотою Розою”
  • 16:30 - смакуємо найбільшу фаршировану рибу на вулиці Староєврейській поблизу Галицької жидівської кнайпи “Під Золотою Розою”
  • 18:00 - лекція "Видатні єврейські діячі вихідці зі Львова", Простір Синагог
  • 19:30 - 20:00 - показ коротких відео про старий Львів, Простір Синагог
  • 20:00 і допізна - welcome drink, музики, спілкування, Галицька жидівська кнайпа “Під Золотою Розою”, Староєврейська 37.