Виставка Павла Гудімова «Ангели» у Львові з 20 червня
12.06.19

Виставковий проект «Ангели» — знакова подія для української культури й, водночас, наймасштабніша мистецька подія року. На 3 місяці Львів перетвориться на унікальне середовище взаємодії світових культур і традицій, об’єднаних ангелами.

Понад 400 експонатів з музейних і приватних колекцій у 23 виставкових залах Палацу Лозинського та Музеї Пінзеля. Понад 40 інституцій-партнерів проекту. Твори найвідоміших художників минулого й сучасності: від Дюрера, Рембрандта, Буше, Врубеля, Мальчевського, Клінгера, Кульцичької, Новаківського до Шагала, Кабакова, Равського, Костирка, Сільваши та Ялози. Команда експертів по темах проекту, які досліджували античність, як коріння ангелів, релігійні сюжети за участі цих крилатих істот, ієрархії та архангелів. Найбільша частина проекту — ангели в культурі — з діапазоном дослідження — від графічних творів минулого до сакральних розписів доби символізму та монументальної скульптури ангелів у Львові.

Три роки кураторська група Павла Гудімова знаходила найцікавіші твори, що зображають ангелів. “Із самого початку ми вийшли поза стандартний музейний набір експонатів, визначивши діапазон візуального дослідження ангелів від іконографії до масової культури. Основний масив історично важливих експонатів збирали в українських музеях, бібліотеках і приватних колекціях, здійснювали зйомку скульптури й розписів у соборах. Також приділяли увагу сучасному мистецтву, кіно, коміксу, фентезі й навіть побутовим артефактам”, — коментує куратор проекту.

Завітати на виставку варто не лише для особистого діалогу зі світовою спадщиною людської уяви, але й для того, щоб отримати унікальні знання. Про істот із крилами у рамках паралельної програми гостям розповідатимуть провідні українські експерти у галузі історії, культури та мистецтва, а куратор проекту — Павло Гудімов — проведе низку авторських екскурсій виставкою.

«Ангели» — це простір діалогу, який має потенціал для об'єднання людей різних територій, культур, ідей і поглядів. Це насамперед творчість, пізнання, експеримент, смілива інтерпретація, відкриття та розширення власних меж. Це нова модель тематичної виставки про феномени, яка безсумнівно змінить ваше сприйняття навколишнього світу.

Дізнатись більше про виставку, чи просто поспілкуватись без посередниців з Павлом можна на зустрічі "Павло Гудімов: на мій смак" 20 червня, о 19:00 на Дуже високій кухні (м. Львів, пл Ринок 14, на стриху). Вхід на зустріч безкоштовний за умови попередньої реєстрації.

Ангели
Виставка у Львові
20.06-22.09.2019

Палац Лозинського, вул. В.Стефаника, 3
Музей Пінзеля, площа Митна, 2

Години роботи: вт-пт 11.00 - 17.00, сб-нд 10.00 - 18.00
Вихідний - понеділок

Контакти:

+38 (097) 924 97 92
+38 (032) 275-69-66
+38 (032) 261-46-47