Чим корисна форель? ТОП 3 факти
12.11.20

Пструг, хліб та вино — це кнайпа, де найліпше провести осінній вечір: тут смачно, затишно й атмосферно. Наші ґазди, Місько Пструг і Петро Братванка, завше мають для тебе найкориснішу форель, найсвіжіший хлібчик, ще й до всього готують на осінній час запашний глінтвейн.

Аби впевнитись, що, крім приємних розмов у гарній компанії за горнятком глінтвейну, твоєму тілу теж буде користь з того всього, назбирали трохи фактів про наші наїдки.

Карпатський пструг, або ж форель має купу крутих характеристик, а за вмістом мало не від усіх болячок помічне.

1. Ця риба не виживає в забруднених водах (тому точно не вийде так, би трапилася якась рибина на «преміксах»), ба більше, пструг живе в холодних водоймах, і це підвищує користь від його споживання.

2. М'ясо форелі насичено вітамінами і корисними сполуками: тут калій, магній, кальцій, фосфор, вітаміни А, D, Е, кислоти Омега-3 й Омега-6, рибофлавін, фолієва кислота… — і то лише верхня невелика частинка списку корисних складників!

3. З'їдання пструга-другого-третього на тиждень допомагає організму регулювати рівень холестерину в крові й очищує судини, покращує систему кровообігу, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань (зокрема, інфаркту міокарда), добре впливає на зір, здоров'я шкіри, волосся і нігтів, нормалізує тиск та активізує функції пам'яті.

По правді кажучи, вже досліджуємо в нашій лабораторії, чи м'ясо пструга здатне покращувати імунітет від covid-19, але про то якось іншим разом :)



Не менш корисні і так само смачні гарніри до пструга: овочі, банош із бринзою, картопля в сметанковому соусі з гливами, соус Морне з мигдалем та овочеве соте — то просто букети вітамінів для гарного самопочуття й ситості (і все це при низькій калорійності).

Намазанки на свіжоспеченому багеті! Як же їх люблять дорослі і діти, ммммм...

Тому запрошуємо в наш затишний куточок у найліпшому місті світу — пляц за Арсеналом, вул. Братів Рогатинців, 49. Акурат те місце, аби сидіти, теревенити з колєгою чи коліжанкою, насолоджуватися осінніми вечорами і тішити себе корисними наїдками.

P. S. Як прийдете, кажіть, шо читали статтю :) і дамо -30 % на пляшку вина із собою. Тут про корисність теж можна було б троха сказати, в міру, але безпечної дози алкоголю не існує ;)