Проєкт «Impri ́mere» у Галереї «Дзиґа»
27.01.22
У галереї «Дзиґа» відбулось відкриття проєкту «Impri ́mere» Вікторії Мащенко


Ця серія робіт висвітлює життя східного промислового регіону України, від початку 20 століття до наших днів. Місця та людей, які там жили і живуть за різних життєвих обставин, режимів, подій. Цикл порушує історичні, соціальні та політичні проблеми. Вікторія запрошує до міркувань над минулим та майбутнім в контексті Сходу та України в цілому, а також у масштабах життя кожного.


«В проєкті я відстежую як тяжке та неоднозначне минуле Донбасу не дає йому рухатися далі, подекуди перекреслює його майбутнє, але все ж дає надію. Кожна з робіт розповідає про окремі аспекти, проблеми життя регіону 20-21 століття, разом вони дають цільне уявлення про те, як він формувався і якими є першопричини основних його рис. Все плавно перетікає та перегукується з актуальною на сьогодні темою війни, масових захворювань та лікарень. В роботах я використовувала свої фото, з сімейного фотоархіву мого діда, історичних архівів та з вільного доступу.


Я хочу запросити вас до міркувань над минулим та майбутнім в контексті Сходу, України в цілому, але також і в масштабах вашого життя. Як перемогти та трансформувати минуле в собі? З цим питанням я зіштовхнулася, коли досліджувала короткий проміжок історії своєї малої батьківщини, який здійснив на мене суттєвий вплив».

Виставка триватиме до 13.02 
Арт-центр «Дзиґа»
м. Львів, вул. Вірменська, 35 
пн. – чт. 11:00 – 22:00
пт. – нд. 11:00 - 23:00