Видавництво Старого Лева стало найкращим видавництвом дитячих книг у Європі!
08.03.23
Про це оголосили наприкінці першого дня 60-ї міжнародної виставки Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year 2023! 


BOP-2023 – провідний професійний ярмарок дитячих книжок, який проводиться щорічно з 1963 року. В рамках ярмарку нагородами відзначають найкращих видавців з шести географічних регіонів: Європи,  Центральної та Південної Америки, Північної Америки, Азії, Океанії та Африки. Це як Оскар, але у світі книжок для дітей; це як Нобель, але для видавців. 

Цьогоріч найкращим видавництвом дитячих книг у Європі став наш Старий Лев. Новину про це повідомила команда, яка власне представляла видавництво у Болоньї: 

«Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку. Ми щасливі, що цього року нам вдалося не лише представити Україну на події світового рівня, зустрітися з колегами-видавцями з інших країн, але й здобути таку важливу перемогу для нас та нашої країни!

Дякуємо усім видавництвам, асоціаціям видавців та установам, які займаються популяризацією читання по всьому світу, які проголосували за нас та надихали усю команду «Видавництва Старого Лева» своєю підтримкою та вірою в нас. Це велика честь та відповідальність, і ми невимовно раді, що змогли виправдати сподівання кожного, хто був поруч з нами».

Вітаємо Видавництво Старого Лева з таким важливим здобутком і бажаємо ще більше світових перемог! 

Найкращими цьогорічними видавництвами дитячих книг на інших континентах стали: 
  • Північна Америка – La courte échelle (Canada)
  • Центральна та Південна Америка – Editorial Amanuta (Chile)
  • Азія – Wonder House Books (India)
  • Африка – Trinta zero Nove (Mozambique)
  • Океанія – Magabala Books (Australia)