Coffee, books and vintage #3 — кавові чемпіонати, вінтажний ярмарок, збір кави на фронт та книг!
28.09.23
7-8 жовтня 2023 р. відбудеться наступний Coffee, books & vintage на !FESTrepublic у Львові. Як і на попередніх івентах, – збираємось довкола смачної кави, цікавих авторів та їх книг, і це все в атмосфері гарного вінтажу.


Готуємо великий книжковий ярмарок, балачки і різноманітні події з авторами книг, серед яких – Генрі Марш, Філіп Сендс, Тарас Прохасько, Євгенія Кузнєцова, Володимир Єрмоленко, Андрій Зелінський та інші. А ще – зберемо якісних українських книжок для бібліотеки селища Замглай на Чернігівщині. Від селища Замглай до Львова – 740 кілометрів. До Києва – 190 км. А от до кордону з Білоруссю – 40 км, а до росії – менше ста. Бібліотека селища Замглай мріє повністю позбутися російськомовної літератури і оновити свій фонд. Бо зачитані до дірок книжки у замглайській бібліотеці – це не метафора, а реальність. Маєте книжки в хорошому стані українською мовою – приносьте!

«Запит на книжки є завжди, – розповідає бібліотекарка Наталія Пужанська. – От тільки книжок сучасних, українських, цікавих – страшенно бракує. Наш регіон віддавна був російськомовним. Велику частину бібліотечного фонду складали і складають російські книжки. Й сумно те, що вони досі користуються попитом і популярні в бібліотеці, бо це детективи, романи про кохання, фентезі… Ми хочемо читати українською – все більше і більше – але нема що. Якби ж все те російське замінити класними сучасними українськими книжками… Багатьох книжок мовою окупанта ми вже позбулися списали зі своїх фондів. Списали б і решту, але що ж тоді читати?». 

Маємо допомогти!


Проведемо чемпіонати, де визначимо тих кавових професіоналів, котрі представлятимуть Україну на світових змаганнях. Відбудуться чемпіонати з обсмажки кавового зерна, альтернативного заварювання, каптейстінгу і навичок бариста. Але так само, як і ми тут можемо смакувати добру каву, маємо подбати про не гіршу каву для хлопців і дівчат на фронті! Тому продовжуємо збір кавових дріпів (це одна порція хорошої кави, яка запарюється дуже легко і зручно в польових умовах) для підрозділів ЗСУ. Після Coffee, books & vintage #2 ми отримали дуже багато запитів про каву від різних підрозділів, котрі вже закрили, але і надалі чуємо за обов’язок забезпечити не тисячу і не дві таких порцій кави. Приєднуйся!


До теплої осінньої атмосфери між кави і книг дуже пасує файна маринарка чи сукня, бо ж готуємо вінтажний ярмарок. І тому просимо не кремпуватись і вдягати вінтажне вбрання. Ще – плануємо виставку ретро автівок. На дітвору чекають забавки, фокуси і розваги, книжки і смаколики.

Приходь смакувати добру каву (твоє горнятко є включене у вартість квитка), насолоджуватись розмовами з авторами, знаходь нову улюблену книгу, доповнюй інтер’єр вінтажними цікавинками, і обов’язково долучись до підтримки ЗСУ та бібліотеки на Чернігівщині.