День дарування книг: топ-5 варіантів подарунків
13.02.15

14 лютого у світі відзначають Міжнародний день дарування книг. Його мета - розвивати любов до читання. Свято започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Пропонуємо вам топ-5 книг від Видавництва Старого Лева, які варто подарувати у цей день.

1. Розмальовка-антистрес «Чарівний сад» Джоанни Басфорд, яку хочуть мати усі! Тим паче, що зараз її можна доповнити тематичним календарем «Чарівний рік» та комплектом із 20 листівок за мотивами книжки. «Чарівний сад» - це унікальна розмальовка-антистрес і чудовий спосіб не лише реалізувати свій творчий потенціал, а й заспокоїтися, відволіктися від щоденних турбот, відчути себе водночас і дитиною, і митцем. Це можливість з головою зануритися у світ кольорів, ліній і власного натхнення. Приглядайтеся уважніше: на всіх сторінках причаїлися повзучі потворки й загадкові крихітні істоти. Поміж квітів заховалися бджоли, метелики і птахи – спробуйте відшукати їх! Скористайтеся переліком мешканців Чарівного саду, щоби дізнатися, кого і скільки ви можете зустріти, коли шукатимете його графічні скарби.

2. "Перемагаючи долю". Перша половина 17-го сторіччя... Україна потерпає від татарських набігів: у полон потрапляють тисячі українців, ламаються долі, розлучаються рідні серця. Так і наші герої – брати Іванко та Юрась опиняються у різних кінцях цього багатостраждального світу. Перебуваючи на чужині – один в Китаї, другий – в Туреччині, брати не забувають того щастя, яке дали їм люблячий батько та ласкава мати, і хоча чужинські звичаї та віра мали вбити цю пам’ять, та поклик рідної землі є сильнішим. Як би не випробовувала жорстока доля їх на міцність, які б пригоди не довелося їм пережити, брати долають усі перешкоди, поки не зустрічаються по різні боки ворожих таборів, щоб разом піти дорогою визвольної боротьби нашого народу, примножуючи козацьку славу та надихаючи інших героїчною вдачею та майстерним володінням зброєю. 

 

3. Книжка «Йорген+Анна=любов» Вігдіс Йорт, як стає зрозуміло з самої назви, - про любов і про те, що любов – це прекрасно і по-справжньому, скільки років тобі не було б. Це неймовірно ніжна, зворушлива і близька закоханим у будь-якому віці історія про перше кохання. Анна непосидюща, весела десятилітня дівчинка, яка понад усе любить таємниці, лазити по деревах і гасати на велосипеді. Та ось у її класі з’являється новачок, Йорґен, і звичний світ Анни перевертається догори дриґом, бо вона вперше в житті закохується...

4. "Галицька кухня". Разом із компанією «ФЕСТ!» «Видавництво Старого Лева» видало незвичну кулінарну книгу «Галицька кухня», своєрідну енциклопедію кухні, готування, історії, ресторанного бізнесу та біографії найзнаковіших українців-сучасників. Це - подарункове видання, багато ілюстроване фотографіями, яке репрезентує культурологічний пласт, традиції кухні та сімейних рецептів.

5. "Закоханий Cплет". Сплет підготував особливу валентинку для дуже особливої істоти. Її звати Кицюня. Вона навчається зі Сплетом в одному класі й подобається йому навіть більше, ніж рибні палички чи морозиво. Та от біда, Кицюня, здається, геть байдужа до Сплета. Часом навіть знущається з нього: то хвоста у вузлик зв’яже, то штурхне у кругленьке пузце… А ще ж і суперник у Сплета є не хто інший, як Спайк. Чи допоможе Сплетові святкова й щира валентинка завоювати лапку та серце Кицюні?... Про це дізнаєтеся, прочитавши чудову історію про перше кохання від неперевершеного Роба Скоттона.