Форум видавців 2018 у твоїх улюблених закладах. Програма
20.09.18
Цього року Форуму видавців – 25 років. Дуже насичена програма, багато відомих авторів та море незабутніх вражень. Частина заходів Форуму видавців 2018 відбудеться у закладах Холдингу емоцій !FEST, де, окрім цікавих зустрічей та літератури, буде море смачної кави, правдивого пива та незабутнього спілкування.

20 ВЕРЕСНЯ, ЧЕТВЕР

  • 10:00 - 10:45 [Дзиґа] – ЗУСТРІЧ З ПОЕТОМ - АНДРІЙ ШИЙЧУК. Поетичні читання, дискусії про літературу, музику та культуру загалом. Модератор: Микитюк Остап. Учасники: Микитюк Остап, Шийчук Андрій. Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Львівська копальня кави] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ «ПРИ НАДІЇ». Презентація першої в Україні художньої книжки присвяченої темі вагітності. Учасники: Ольга Деркачова, Тетяна Мельник, Христина Козловська, Любов Якимчук, Лариса Денисенко, модератор Оксана Карп'юк. Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Дзиґа] – РОМАН РОСІЦЬКИЙ: ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ ФАНТАСТИЧНОЇ ПОВІСТІ «ЛЕГЕНДА». Зустріч та спілкування з поціновувачами жанру фантастики. Модератор: Дворницька Ірина. Учасники: Росіцький Роман. Детальніше.

  • 12:00 - 13:45 [Львівська копальня кави] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ «ЦЕ ЗРОБИЛА ВОНА». Детальніше.

  • 12:30 - 13:15 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ. Проведення презентації нової книги поетеси Наталії Калиновської "Душа дзвенить струною Ліри!", міні-вікторини зі слухачами, обговорення творчих планів авторки. Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Театр пива «Правда»] ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ДМИТРА КОРЧИНСЬКО0ГО «ЕСТЕТИКА ЖЕБРАЦТВА». Новий твір Дмитра Корчинського «Естетика жебрацтва» — друга книжка серії, розпочатої «Сяючим шляхом». Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Львівська копальня кави] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ МОНОГРАФІЇ АЛЛИ ШВЕЦЬ «ЖІНКА З ХИСТОМ АРІАДНИ: ЖИТТЄВИЙ СВІТ НАТАЛІЇ КОБРИНСЬКОЇ В ГЕНЕРАЦІЙНОМУ, СВІТОГЛЯДНОМУ І ТВОРЧОМУ ВИМІРАХ». Розмова про основні віхи інтелектуальної біографії Наталії Кобринської: емансипаційні пориви, видавничі ідей, творчі пошуки, життєві контроверзи, успіхи і поразки. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Дзиґа] – НАЗАРІЙ ЗАНОЗ «КНИГА ДИВНОСТЕЙ». Видавництво насправді веде пошукові роботи нових авторів. Зусилля далися взнаки, тепер ми радо презентуємо "Книгу дивностей" Назарія Заноза. Поговоримо про літературну традицію короткої прози, багато в чому перерваної, але ми бачимо продовження. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ВІРШІВ ЧАРЛЗА БУКОВСЬКІ «ГРАЙ НА ПІАНІНО П'ЯНИЙ...». Детальніше.

  • 14:30 - 15:15 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ЖІНОЧОЇ ЛІРИКИ ДЗВІНКИ ТОРОХТУШКО «#ОСІНЬ.НЮ». Читання поезій, спілкування з авторкою. Детальніше.

  • 15:30 - 16:15  [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ АНАСТАСІЇ БАЙДАЧЕНКО «ДАМА З ПОКРИТОЮ ГОЛОВОЮ. FEMME COUVERTE». Жінка у круговерті неспокійного Середньовіччя – розваги та молитви, Столітня війна і народження дітей-спадкоємців, політичні ігри у французько-бретансько- англійському трикутнику, і… жертовна любов до Прекрасної Дами – все ви знайдете у цій книзі... Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Львівська копальня кави] – ПРАВНИЧИЙ ФЕМІНІЗМ: ДИСКУСІЯ ВІД АСОЦІАЦІЇ ЮРИСТОК ЮРФЕМ. Передпрезентація книги "Юридичний фемінізм" Ен Скейлз. Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Дзиґа] – #НАШІ НА КАРТІ СВІТУ. ІСТОРІЇ ПРО ЛЮДЕЙ, ЯКИМИ ЗАХОПЛЮЄТЬСЯ СВІТ. Презентація спільного проекту «Видавництва Старого Лева» та «24 каналу», який дасть 80 причин для гордості та 80 історій для натхнення. Про видатних людей, яких поєднує коріння та досягнення світового рівня. Детальніше.

  • 16:30 - 17:15 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ ЛЮБИ-ПАРАСКЕВІЇ СТРИНАДЮК «ЯК Я ‘МУ ЖИТИ НА ПОЛОНИНІ». Літературне читання з нової книжки гуцульської прози “Як я ‘му жити на полонині”. Розмова про теперішніх гуцулів, занурення у гуцульський світ сьогодення, справжній, який він є. Розвінчування міфів та стереотипів про гуцулів. часники: Люба-Параскевія Стринадюк, організатор: видавництво "Піраміда". Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Львівська копальня кави] – ПРАВДА ПРО ЖІНОЧІ В'ЯЗНИЦІ. ВПЕРШЕ ВУСТАМИ УСПІШНОЇ ПИСЬМЕННИЦІ, КОЛИШНЬОЇ УВ'ЯЗНЕНОЇ ІРИНИ АГАПЕЄВОЇ. ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОМАНУ «СПОВІДЬ ПРО ЖІНОЧУ ТЮРМУ». Гостра тема. Відверта розмова про те, як вижити і лишитися людиною в умовах жіночої в"язниці з успішною письменницею, колишньою ув"язненою Іриною Агапеєвою. Її автобіографічний роман - унікальний, написаний письменницею, що побувала за ґратами. Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Дзиґа] – НЕ ПЛУГОМ ЄДИНИМ. Перформанс. Українська сільська поезія ХХІ століття без народництва, рустикальщини та пасторальності. Детальніше.

  • 17:00 - 18:00 [!FESTrepublic] – КОНЦЕРТ ГУРТУ «ХОРЕЯ КОЗАЦЬКА». "Де Лібертате" – альбом "Хореї Козацької" про Свободу. Це збірка пісень про Свободу – найбільшу цінність для кожної людини та народів всього світу. Це збірка давніх артефактів та сучасних пісень про Свободу особисту, індивідуальну. Детальніше.

  • 17:30 - 18:15 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – АВТОРСЬКА ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «РЕКВІЄМ ДЛЯ РОЗИ». Основна історична складова "Реквієму для Рози" - старі листи.  Актриса театру, піаністка, пише коханому послання в безвість, змальовуючи жахіття свого існування у Києві на початку 30-х років ХХ століття. Детальніше.

  • 18:30 - 19:45 [Дзиґа] –СПІВГОЛОССЯ. ЧАСТИНА 3. Читання. Перша частина проекту "Співголосся" об'єднала наймолодше літературне покоління Львова, друга - старше, від Юлії Мусаковської до Ігоря Калинця. Третя частина покликана об'єднати ці два покоління в рамках одного заходу. Детальніше.

  • 20:00 - 21:45 [Дзиґа] – LIT ZUSTRICH. Читання

21 ВЕРЕСНЯ, П'ЯТНИЦЯ 

  • 10:00 - 10:45 [Дзиґа] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ «АРТЕФАКТ». Журнал "Артефакт" - медіа про історію, літературу, культуру та їх вплив на розвиток креативних індустрій. Презентуємо журнал, креативні колажі та інфографіки, якими супроводжуються публікації, нові форми подачі історичного та літературного контенту. Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Дзиґа] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВИНКИ ВИДАВНИЦТВА TASCHEN »LIBRARIES» - НАЙДИВОВИЖНІШІ БІБЛІОТЕКИ СВІТУ. Від бібліотеки Александрії до сучасних споруд - бібліотеки зберігають інтелектуальні скарби, а також самі по собі є прелинами архітектури та дизайну. Массімо Лістрі запрошує вас у фотографічну подорож найстарішими бібліотеками світу. Детальніше.

  • 11:00 - 12:45 [Театр пива «Правда»] – ВІРШІ VS ВІРШІ. Читання. Рима і верлібр: суперники чи союзники? Товариська зустріч збірних. Поетичні читання з елементами гострої дискусії. Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ТРЕНІНГ «ЯК ДОСЯГАТИ УСПІХУ ЛЕГКО, ПО-ЖІНОЧОМУ». Навіщо йти на цю зустріч? Зрозуміти свої справжні цілі й бажання; вибудувати шлях їх досягнення; гармонізувати сфери «Сім’я – Робота – Саморозвиток»; навчитися досягати цілей легко, по-жіночому, в задоволення. Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Львівська копальня кави] – ВИДАТНІ ЖІНКИ В ІСТОРІЇ ЛЬВОВА. ВИКЛИК СУСПІЛЬСТВУ, ВИКЛИК РОДИНІ. Дискусія. Обговорення стосуватиметься нової збірки "Львів. Пані. Панянки" Львівського жіночого літературного клубу, у якій розміщено 10 романтичних оповідань від 10 письменниць про дотичних до історії Львова жінок, які відомі у цілому світі. Детальніше.

  • 12:00 - 12:45 [Дзиґа] ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «І ЗАСЯЄ СОНЦЕ» ЛІЗИ МЕЛЬНИЧЕНКО. Розповідь автора видавця про книгу Лізи Мельниченко, лауреата премії ім. Куліша та ім. Волошина "І засяє сонце". Якщо її "Іншопланетна Рашка" про "московські воші" то нова - про "українські гниди". Гостра сатира на олігархічну систему в Україні. Детальніше.

  • 12:00 - 12:45 [Львівська копальня кави] – АВТОРСЬКА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПУТІВНИКА «РИМ І ВАТИКАН». Дзюбанський Тарас. Детальніше.

  • 12:00 - 12:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОМАНУ ЄВИ ЛОТОЦЬКОЇ «ПАРАНОЯ. UA». Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Дзиґа] – «РЕЧІ, ЩО ЛИШИЛИСЯ ВІД ДОМУ». ПОЕЗІЯ ПРО БІЛЬ І ЙОГО ЗДОЛАННЯ. Еліна Свенцицька після початку війни змушена була залишити свій дім та шукати новий. Її поезія про біль і втрату, а ще про те, як, не перестаючи відчувати їх, навчитися новому щастю. Модеруватиме презентацію телеведуча, журналістка Ольга Герасим'юк. Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Театр пива «Правда»] – МОЗАЇКА РОДИННОЇ ІСТОРІЇ МИНУЛОГО СТОЛІТТЯ У РОМАНІ ОЛЕГА КОЦАРЕВА «ЛЮДИ В ГНІЗДАХ». Презентація роману Олега Коцарева «Люди в гніздах», із якої ви дізнаєтеся: чи можливо втекти від ревнивого полтавського поміщика, чому в 1920 році забули фортепіано на київському вокзалі та як 1942 року забороняли російську мову в Харкові. Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ВІРШІВ ОКСАНИ КУЗІВ «ЗАДИВЛЕНА В НЕБО». Вірші Оксани Кузів написані про нас з вами, від нас з вами. Вона говорить, здавалось б, прості та очевидні речі, про які ми однак часто забуваємо. На презентації авторка нагадає вам про насправді важливе. Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Львівська копальня кави] – ЗУСТРІЧ З ПИСЬМЕННИЦЕЮ МІРУНОЮ ВЛАДОЮ. МОДЕРАТОРКА КАТЯ КАЛИТКО. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ НІКА ЛИСИЦЬКОГО «ЦЕЗАРІ». Видавництво "Люта справа" представляє Ніка Лисицького з конспірологічно-гумористичним детективом, який має політичне забарвлення. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – КНИГА «ПЛАСТИЛІН». АВТОГРАФ-СЕСІЯ ІРИ БАКОВЕЦЬКОЇ-РАЧКОВСЬКОЇ. Презентація та автограф-сесія від автора неординарного детективного роману з елементами психологізму. «Пластилін» - це сміливий погляд на сутність буття й природу самовизначення людини. Це ніби прочинені двері у світ людської душі… Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Львівська копальня кави] – НАВІЩО НАМ ПОТРІБЕН ФЕМІНІЗМ?. Дискусія. Слово «фемінізм» все частіше звучить і в книжковому, і в популярному дискурсі, але воно досі овіяне міфами. Детальніше.

  • 15:00 - 15:45 [Львівська копальня кави] – ЛЮБА ІДЖЕАВЕЛЕ, А ТЕПЕР УСЕ ІНАКШЕ. Настя Мельниченко та Ілля Стронґовський - в обговоренні гучних новинок видавництва "Видавництво" (книжка Насті Мельниченко "А тепер усе інакше" та книжка Чимаманди Нгозі Адічі "Люба Іджеавеле або фемінстичний маніфест у п'ятнадцятьох пропозиціях" у перекладі Іллі Стронґовського), присвячених вихованню і гідному самосприйняттю дітей і підлітків. Детальніше.

  • 15:00 - 15:45 [Дзиґа] – СКАРБИ СХОДУ» УКРАЇНСЬКОЮ. ПРЕЗЕНТАЦІЯ «ШАХ-НАМЕ. КНИГА 2». Видавництво «Навчальна книга – Богдан» продовжує ознайомлювати українського читача з шедеврами східної літератури. У серії «Скарби Сходу» вийшло вже понад 15 книг, а спеціально до Форуму видавців чекайте новинку — «Шах-наме. Книга 2». Детальніше.

  • 15:00 - 15:45 [Театр пива «Правда»] – КНИГА «ПЛАН АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ» ЛЕС БЕЛЯ. Детальніше.

  • 15:00 - 16:15 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – БАТЛ: ВЕРЛІБР VS СИЛАБО-ТОНІКА. 2 команди поетів (верлібристи й силабо-тоніки) зійдуться в запеклому батлі задля того, щоби визначити переможця. Кращість/гіршість сприйняття поезії буде визначатися потужністю оплесків за допомогою спеціального приладу. Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Львівська копальня кави] – СТАРТ КОНКУРСУ КНИГА РОКУ ВВС 2018. Презентація. Оголошення про початок конкурсу Книга року ВВС 2018 та круглий стіл за участі журі та письмеників на задану тему (визначимося пізніше). Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ СЕРІЇ КНИЖОК «101 РІК УКРАЇНИ. ВІД ВІЙНИ ДО ВІЙНИ» ТИМУРА ТА ОЛЕНИ ЛИТОВЧЕНКІВ. Життя окремих людей — всього лише маленькі епізоди у глобальній історії, і в людських долях залишає незгладимий слід і Перша світова війна, і наступні революції... Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Дзиґа] – ПРАВО НА ІНАКШІСТЬ: ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОВІСТЕЙ ОКСАНИ САЙКО «НЕТУТЕШНІЙ», «ВОЛОЦЮГИ», «ПТАХИ ЗАВЖДИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ». Книги львівської письменниці Оксани Сайко - про людей із непересічними долями і характерами. Вони відстоюють своє право бути інакшими, залишаючись при цьому такими ж спраглими спражнього, щирого, наповненого радістю життя. Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Дзиґа] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ПОСІБНИКА «ПСИХОЛОГІЧНА ТА КРИМІНАЛІСТИЧНА СЕКСОЛОГІЯ». Детальніше.

  • 16:30 - 17:15 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ «ЛЬВІВ. ПАНІ. ПАНЯНКИ». Детальніше.

  • 17:00 - 18:00 [!FESTrepublic] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ «ЩОДЕННИК ЛОЛИ». Книжка для підлітків за мотивами популярного серіалу «Школа». Авторкою стала відома дитяча письменниця Ольга Купріян. Відвертий, провокативний – «Щоденник Лоли» розкриває проблематику, з якою стикаються старші школярі, проговорює низку важливих тем. Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ДЕНИСА БОГУША «КОЗАК-ХАРАКТЕРНИК АБО ТАЄМНА НАУКА ДІДА АРХИПА». Презентація книги "Характерники" Дениса Богуш. Зустріч з автором та художником. Показ фото та відео матеріалів. Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Львівська копальня кави] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ДАРИ КОРНІЙ, МІЛИ ІВАНЦОВОЇ ТА НАТАЛКИ ДОЛЯК «ПОРУЧ З ТОБОЮ». Детальніше.

  • 17:30 - 18:15 [Дзиґа] – ПОЕТИЧНІ ЧИТАННЯ В БОЛІВУД-СТИЛІ «ПОПСА». Несподівані віршеподібні переклади відомих пісень. Новий погляд на поп-культуру через призму поезії. за участі поета, перекладача, видавця Андрія Шийчука (Вроцлав). Детальніше.

  • 17:30 - 18:15 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ СВІТЛАНИ ТАЛАН «МАТУСИН ОБЕРІГ». Детальніше.

  • 18:00 - 18:45 [Львівська копальня кави] – КНИЖКИ, ЩО СТИМУЛЮЮТЬ ЖІНОК ДО ДІЇ. Детальніше.

  • 18:30 - 19:45 [Дзиґа] – «УСІ ВОГНІ ВОГОНЬ». ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ ЮРКА ПОКАЛЬЧУКА. Перформанс. 10 років його нема з нами. Вечір пам’яті Юрка Покальчука має символічну назву «Усі вогні вогонь», як нова книга його перекладів Кортасара. Сергій Борщевський, Олег Покальчук, Лесь Подерв’янський й інші гості вечора розкажуть про життєтворчість Юрка. Детальніше.

  • 19:00 - 19:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ВЕЧІРКА- ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВИНОК «КОРОНАЦІЇ СЛОВА». Детальніше.

  • 19:00 - 19:00 [Театр пива «Правда»] – ДИСКОТЕКА І ЛІТЕРАТУРНІ ЧИТАННЯ "ПОЕТИЧНИЙ БІТ". Детальніше.

  • 19:00 - 19:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТРИЛОГІЇ ВОЛОДИМИРА ЄШКІЛЄВА «ФАРЕНГО. ТІНЬ ПОПЕРЕДНИКА», «ФАРЕНГО. ГНІЗДО», «ФАРЕНГО. ГОЙДАЛКА». Трилогія «Фаренго» Володимира Єшкілєва – перша українська фантастична епопея в жанрі space opera. Її дія розгортається в майбутньому, коли людство, залишивши планету-колиску, досягає чергової кризової межі. Детальніше.

  • 20:00 - 20:45 [Дзиґа] – ПОЕТИЧНА ІНВАЗІЯ ВІД ІВАНА СЕМЕСЮКА. Читання. Презентація збірочки віршованих висерів «Нема чим робить». У програмі: - знайомство з одоробком автора, - авторська декламація зі сцени, - гаряче обговорення почутого, - автограф-сесія і фото-сеанс. Детальніше.

22 ВЕРЕСНЯ, СУБОТА

  • 10:00 - 10:45 [Львівська копальня кави] – РАНКОВА КАВА З ЯНУШЕМ-ЛЕОНОМ ВИШНЕВСЬКИМ. У невимушеній атмосфері поговоримо з письменником про життя, жінок і чоловіків, улюблені книжки та нові проекти. Детальніше.

  • 10:00 - 10:45 [Дзиґа] – ЧИТАННЯ-ДИСКУСІЯ «МІСТО. ЛЮБОВ. ФІЛОСОФІЯ». Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПАЛІМПСЕСТ: ШАНС ПЕРЕПИСАТИ ІСТОРІЮ. «АЛЬЯНС» ЯРИНИ КАТОРОЖ. Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Театр пива «Правда»] – ПРОЯВЛЕННЯ КОРІННЯ. Читання. Поетичні читання з рефлексіями на тему дитинства/минулого/минулого свого роду й краю. Усвідомлення свого коріння. Автентична лексика й протяжність з минулого у майбутнє. За участі Ірини Пушко та Уляни Дудок. Модератор Наталя Матолінець. Детальніше.

  • 11:00 - 11:45 [Дзиґа] – VITA SOVIETICA, АБО ВЕЛИКА ЛІТЕРАТУРА ПРО «МАЛЕНЬКУ ЛЮДИНУ»: ПРЕЗЕНТАЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ВИДАННЯ РОМАНУ ПЕТРИ МОРСБАХ «І РАПТОМ ВЖЕ ВЕЧІР» У ПЕРЕКЛАДІ ЛЮДМИЛИ НОР. Детальніше.

  • 11:00 - 12:45 [Львівська копальня кави] – ДИСКУСІЯ: ЯКОЮ МАЄ БУТИ КНИГА ДЛЯ ДІВЧИНКИ XXI СТОРІЧЧЯ? У світі, що інтенсивно змінюється, дівчата постають перед щоразу новими викликами, відмінними від тих, з якими мали справу їхні мами і бабусі. Ми хочемо з'ясувати - якою має бути книжка сучасної дівчинки. Спитати про це найкраще самих дівчат. Тому - Дівчатам Слово на нашій діскусії. Детальніше.

  • 12:00 - 12:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ НАТАЛІ МАТОЛІНЕЦЬ «ГЕССІ». Під час презентації відбудеться фотовиставка "Моменти щастя", що перегукується з самою книжкою. Презентація відбудеться за участю Наталі Матолінець, Олени Рибка, Богдани Синякевич. Детальніше.

  • 12:00 - 12:45 [Дзиґа] – ЛІТЕРАТУРНА АЛХІМІЯ НОВОЇ ГЕНЕРАЦІЇ УКРСУЧЛІТУ. Детальніше.

  • 13:00 - 14:45 [Львівська копальня кави] – ЧОМУ НЕ ВАРТО БОЯТИСЯ ФЕМІНІЗМУ? Дискусія, присвячена виходу нової книги Тамари Марценюк "Чому не варто боятися фемінізму" за участі авторки та наукової редакторки. Учасниці - Тамара Марценюк (авторка), Оксана Кісь (наукова редакторка). Модеруватиме Тамара Злобіна. Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ ДАРИ КОРНІЙ «СУЗІР'Я ДІВ». Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Дзиґа] – 261-ША ПОЕТИЧНА КАВА."Зустріч з праотціями" , за участі поетів "кавового покоління" Андрієм Рассказовим, Андрієм Безугловим, Юрком Косминою, Павлом Матюшою, Ольгою Коломойцевою, Романом Романюком а також Роберт Рокліцер (ведучий Ранку поезії в Хорватії), Жарко Йовановський, Синиша Матасович, Звонимир Гроздич, Йово Мраович, Дарія Лисенко та Юрком Позаяком. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Театр пива «Правда»] – ЛІТЕРАТУРНИЙ СЛЕМ «ГРІНКАРТА/ШЕНГЕН». Поети люблять подорожувати, і перетин кордону має символічне значення. Він означає свободу, свідомий вибір та пошук себе на мапі світу. У слемі зійдуться учасники СТМ, а також усі охочі, і спробують довести, що свобода для кожного різна. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Дзиґа] – НАВІЩО СТВОРЮВАТИ СВІТ. ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОМАНУ МИРОСЛАВА ЛАЮКА «СВІТ НЕ СТВОРЕНИЙ». Презентація роману Мирослава Лаюка «Світ не створений». Розмова про те, як створювався роман, чому роман – це окремий світ і для чого взагалі – творити. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – СВОБОДА ПЕРЕВТІЛЕННЯ, ПОЕТИЧНІ ЧИТАННЯ. Детальніше.

  • 15:00 - 15:45 [Львівська копальня кави] – ЖИТИ НА СТИЦІ ДЕРЖАВ: РОЗМОВА ПРО СХІДНІ КРЕСИ З ЛИТВОСЬКОЮ АВТОРКОЮ БІРУТЕ ЙОНУШКАЙТЕ. Детальніше.

  • 15:00 - 15:45 [Театр пива «Правда»] – «ІСЛАМ В УКРАЇНІ. НОВІ ВИДАННЯ»: ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГ «ІСЛАМОЗНАВСТВО» І «ТАТАРИ НА ВОЛИНІ». Детальніше.

  • 15:00 - 15:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВІД ДОВЖИК ВІКТОРІЇ ТА ОХРІМЕНКО ЛЮДМИЛИ. Детальніше.

  • 15:00 - 15:45 [Дзиґа] – ФАНТАСТИЧНЕ ПРИПУЩЕННЯ ЯК СТУПІНЬ СВОБОДИ. Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ЄВГЕНА ПОЛОЖІЯ «ПЕРЕХРЕСТЯ». Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Львівська копальня кави] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КОМІКСУ «ПЕРСЕПОЛІС». Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ЗУСТРІЧ З АВТОРКОЮ КНИГИ «ВАРТА У ГРІ» НАТАЛІЄЮ МАТОЛІНЕЦЬ. Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Дзиґа] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВИХ КНИЖОК МАРІЇ ТКАЧІВСЬКОЇ «ГОЛОС ПЕРЕПІЛКИ» ТА ТЕТЯНИ ПАХОМОВОЇ «КАРПАТСЬКЕ ТАНГО». Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «СІРІ БДЖОЛИ» АНДРІЯ КУРКОВА. Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – ЗБІРКА ПОЕЗІЙ «ВІТРУ ГОЛОСИ» АВТОРСТВА ХАРКІВСЬКОЇ МИСТКИНІ МАРКО ТЕРЕН, ІЛЮСТРОВАНА ЛЬВІВСЬКОЮ ХУДОЖНИЦЕЮ МАРГАРИТОЮ ВІНКЛЕР. Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Львівська копальня кави] – ЛИТОВСЬКО-УКРАЇНСЬКІ ЖІНОЧІ ЧИТАННЯ ЗА УЧАСТІ НАТАЛКИ ТРОХИМ ТА БІРУТЕ ЙОНУШКАЙТЕ. Детальніше.

  • 17:00 - 17:45 [Дзиґа] – ПОЕТИЧНІ ЧИТАННЯ АНАСТАСІЇ ДМИТРУК. Детальніше.

  • 18:00 - 18:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – СВОБОДА ЛЮБИТИ: ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИДАНЬ ПРО ЛЮБОВ. Детальніше.

  • 18:00 - 18:45 [Львівська копальня кави] – РОЗМОВА ІЗ ГЕШТАЛЬТ-ТЕРАПЕВТОМ ЗА ФІЛІЖАНКОЮ КАВИ. Воркшоп. Майстерня Ольги Альохіної, магістра з психології, гештальт-терапевта, авторки книги "Роздуми за філіжанкою кави" для тих, хто прагне пізнати себе й навчитися ставити собі вірні запитання, аби знайти наліпші для себе рішення в житті. Детальніше.

  • 18:00 - 18:45 [Дзиґа] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ ЛЕСИКА ПАНАСЮКА «КРИКИ РУК». Детальніше.

  • 19:00 - 19:45 [Дзиґа] – ІПОВІДАННЯ: НЕОРГАНІЧНИЙ ПОПИТ НА КОРОТКУ ПРОЗУ. Розмова про попит на коротку фантастичну прозу: яким чином на неї реагує ринок, і що відбувається на кожному з етапів її створення. Детальніше.

  • 19:00 - 20:15 [Дзиґа] – ПРОЩАВАЙ, ЗБРОЄ: ВІЙНА І КУЛЬТУРА. Кластер «Війна», покликаний осмислити тему війни не лише як питання політики, безпеки й соціальної сфери, але й як предмету рефлексії у культурі загалом й літературі зокрема. Рефлексія щодо теми війни, неминуче веде за собою вироблення громадянської позиції. Детальніше.

  • 19:30 - 21:15 [Театр пива «Правда»] – STAND UP: Я МОЖУ КРАЩЕ! Відкритий конкурс стенд-ап комедії з обов'язковими елементами літературних творів - міні-прози або поезії. Детальніше.

  • 21:00 - 21:45 [Дзиґа] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ ОЛЕГА КАДАНОВА «НЕ Я, А ТОЙ». Детальніше.

  • 22:00 - 06:00 [!FESTrepublic] НІЧ ПОЕЗІЇ ТА МУЗИКИ NON-STOP. Детальніше.

23 ВЕРЕСНЯ, НЕДІЛЯ

  • 10:00 - 10:45 [Театр пива «Правда»] – ЧОРНИЙ ГУМОР ТА ДЕПРЕСІЯ У СУЧАСНІЙ ПОЕЗІЇ. Ідея заходу полягає в тому, щоб показати різноманітність жанрів в поезії двотисячників та двітисячідесятників (від чорного гумору до депресії), презентувати їх на контрасті, тим самим підкреслюючи їх специфіку та унікальність. Детальніше.

  • 12:00 - 12:45 [Дзиґа] – КОЛИ СТІНИ НЕ ВІЧНІ. Презентація автобіографічного роману про сфальсифіковану справу та боротьбу з корумпованою міліцейської та прокурорсько-судовою системою 2012 року української письменниці, журналістки Віри Китайгородської "Обличчям до стіни", видавництво "Букрек". Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Фестиваль-ресторація «Лівий берег»] – «ЛЬВІВСЬКИЙ АМАДЕЙ: ПРАВДА, МІСТИКА, ВИГАДКИ»: ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНА ДИСКУСІЯ З БОГДАНОМ КОЛОМІЙЧУКОМ, АВТОРОМ КНИГИ «МОЦАРТ ІЗ ЛЕМБЕРГА». Героями романів Б. Коломійчука та Г. Вдовиченко є реальні особистості, проте їхні книги - все ж художні твори, а карколомні події, що поглинають героїв, - вигадка. Як вберегтись від ризику перетворити вигадане на правду? Про це - під час зустрічі. Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Театр пива «Правда»] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВІТАЛІЯ РОМАНА «ТВОРЦІ ТА ЇХ ТВОРІННЯ». «Творці та їх Творіння» - збірка оповідань львівського письменника Віталія Романа. В книзі автор піднімає питання ролей які надають Творці своїм літературним Творінням закликаючи героїв до самопожертви в ім’я вищих цінностей. Детальніше.

  • 13:00 - 13:45 [Дзиґа] – ДИСКУСІЯ «СУЧАСНЕ ПІДЛІТКОВЕ ФЕНТЕЗІ: ДОРОСЛІ ВІДПОВІДІ НА НЕДИТЯЧІ ПИТАННЯ». Детальніше

  • 13:00 - 13:45 [Львівська копальня кави] – ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ ГАСЬКИ ШИЯН «ЗА СПИНОЮ». Детальніше.

  • 14:00 - 15:45 [Львівська копальня кави] – МАСКУЛІННІСТЬ У ЛІТЕРАТУРІ. Детальніше.

  • 14:00 - 14:45 [Дзиґа] – І ГРА ПОЧНЕТЬСЯ ЗНОВ, АБО НЕВІДВОРОТНА ДОЛЯ БОГІВ. Учасники СТМу розігрують сценарій Раґнарьоку. Загримовані поет_и різних поколінь та шкіл читають вірші, відтворюючи поєдинок. Закадровий голос коментує події на сцені за сценарієм. Як фон використовується візуальний ряд та скандинавський фолк. Детальніше.

  • 15:00 - 16:45 [Дзиґа] – ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКІ ЧИТАННЯ «СКІЛЬКИ КОШТУЄ ТВОЯ СВОБОДА?» ЗА УЧАСТІ ПАВЛА КОРОБЧУКА, БОГДАНА-ОЛЕГА ГОРОБЧУКА, ЕЛЛИ ЄВТУШЕНКО, МИХАЙЛА ЖАРЖАЙЛА ТА ІНШИХ. Що для людини є її свобода? У чому її справжність, цінність та вартість у сучасному світі? Відповіді на ці питання поети і поетеси спробують відшукати через призму віршованих текстів. Детальніше.

  • 16:00 - 16:45 [Львівська копальня кави] – ПОЧУТИ: ПОЕЗІЯ ЖЕСТОВОЮ МОВОЮ. Читання українськими авторами власних поетичних творів мовою оргигіналу та жестовою мовою одночасно. Детальніше.

  • 19:00 - 19:45 [Театр пива «Правда»] – БІОС. Інтерактивний поетико-ботанічний перформанс з аудіовізуальним супроводом та використанням рослинних організмів. Детальніше

  • 20:00 - 21:15 [Дзиґа] – ТІЛЬКИ СВІТЛО, ТІЛЬКИ ХАРДКОР. Музично-поетичні читання, пройняті світлим переконанням кожного з учасників перформансу - лише безумовний оптимізм та позитивне мислення врятують людство. Детальніше.