У Львові відбувся перший конкурс на найкращий львівський штрудель
07.11.16
3 листопада до тренінгового центру завітали охочі позмагатись в кулінарних здібностях. Попередньо було відібрано 8 оригінальних рецептів львівського штруделя. Обирати було непросто, адже рецептів було чимало, серед них з телятини та сливок, з буряком та шпинатом, сиром, чорницями, грушками, горіхами, гарбузом та ще дуже багато всього іншого.


Кожен учасник мав 60 хв. на приготування своєї оригінальної начинки, після чого штрудель-майстер загортав її у оригінальне тісто від Львівської пекарні штруделів та сирників.

А склад журі був таким:
  • Шеф-кондитер Холингу емоцій !FEST - Наталія Шалагінова
  • Шеф-кухар, наставник шефів таких закладів, як Гасова Лямпа, Дім Легенд, Золота Роза і Зеник, знавець галицької кухні - Сергій Пожар
  • Засновник "!FEST школи кухарів", та операційний керівник кухонного напрямку в компанії - Світлана Герасімова

Журі оцінювало штруделі за наступними критеріями:
  1.  Смакові якості
  2.  Презентація
  3.  Оригінальність рецепту
  4.  Правильність технології
Кожен учасник індивідуально слідкував за випіканням свого штруделя та його готовністю. Коли штруделі спеклися кожен з учасників мав 15 хв. на презентацію своєї готової страви, після чого судді мали змогу оцінити смаколики.

У підсумку, найкращим було визнано штрудель Вероніки Радіонової із винною грушою та козячим сиром, за що Вероніка отримала можливість навчання у !FEST школі кухарів та грошову винагороду у сумі 2 000 грн.


Друге місце зайняв грушево-яблучний штрудель Наталі Маріної. Наталя отримала можливість навчатися у !FEST школі кухарів та професійну уніформу штрудель-майстра.

Третє місце отримав буряково-шпинатний штрудель від Олесі Тимчиної, яка отримала брендовану картку Lokal на 200 бофонів і можливість навчання у !FEST школі кухарів.

Маємо хороші новини й для гостей Львівських пляцків по усій Україні: вже найближчим часом Ви зможете скуштувати авторський штрудель від переможниці турніру й у своєму місті!