У суботу на Ринку — вечір танго Весоловського
27.05.15

В суботу, 30 травня, на Відкритій кав'ярні "Біля Діани на Ринку" буде особливий вечір танго-мілонги. Спеціально до відзначення 100-річчя відомого українського композитора Богдана Весоловського, весь вечір тут танцюватимуть під його музику.

Проект реалізовують спільно Холдинг емоцій !FEST, клуб аргентинського танго “Люди вулиць” та колишній посол України в Канаді Ігор Осташ. Цього вечора танцюватимуть під музику з диску, записаного спеціально до річниці з дня народження композитора.

“Ми, як і більшість львів'ян, що виросли на його піснях, з задоволенням слухаємо цю музику і сьогодні. Ліричні танго- мелодії неперевершеного Бонді нікого не залишають байдужим!” - кажуть ініціатори вечора.

Початок вечора о 18:00, Львів, Відкрита кав'ярня “Біля Діани на Ринку”.

Богдан Весоловський - композитор-пісняр, під танго і фокстроти якого у 30-х роках ХХ століття танцював чи не увесь україномовний Львів. Його «Прийде ще час» не старіє понад 70 років, а «Лети, тужлива пісне» є донині гімном українських емігрантів. Музикант був родом зі Стрия.

Здобувши освіту у Відні, 1938 року Богдан Весоловський виїхав до Закарпаття. Коли почалася війна у Закарпатській Україні, пішов туди воювати, після чого залишився у Відні. Там під час Другої світової війни опрацьовує ноти українських народних пісень. Почав писати пісні ще у 16 років, а вже через сім років його українське танго «Прийде ще час» стало шлягером. Після війни переїхав до Канади, довгий час працював на канадському радіо в українській секції. Його твори були заборонені у радянські часи. Він залишив 130 пісень.

«Люди вулиць» - провідна школа аргентинського танго у Львові, створена в лютому 2006 року.