Як у Львові роблять справжню пасту. Фото
09.07.15

Відтепер у Львові в “Пошті на Друкарській” — справжні галицькі нарізанці. Це паста власного виробництва, приготована за авторськими рецептами.

Тут готують пасту з м'ясом, грибами та лососем. Але є й вегетаріанські рецепти — з овочами.

“Нарізанці готуємо за власними авторськими рецептами. Наприклад, традиційна болоньєзе — смачна м'ясна паста, а ми її зробили з копченостями і салом — і це ще смачніше! Замість італійського пармезану використовуємо локальний сухий овечий сир, який дуже добре смакує!”, — розповідає шеф-кухар закладу Юрій Пономарчук.

Прямо на кухні “Пошти на Друкарській” відбуваються усі етапи приготування пасти: від замішування тіста, до його викручування через екструдер (станок для виготовлення), висушування. Це відкритий процес, за яким можна спостерігати через скло.

“Для приготування використовуємо борошно з твердих сортів пшениці та воду. Без яєць та жодних інших добавок. Так традиційно готують тісто на великих італійських виробництвах. Така паста швидше вариться і дуже добре зберігається — як висушена, так і м'яка у холодильнику. Викручуємо пасту на італійському екструдері Bigolaro», — розповів Юрій Пономарчук.

У його планах — зготувати солодку пасту з шоколадом.

“З нашою пастою найкраще смакує пиво, якого у “Пошті на Друкарській” майже 200 сортів”, - додає він. У закладі є найбільша у Львові колекція крафтового пива з Європи та США, а також локального — від Театру пива “Правда”.

“Пошта на Друкарській» — Львів, вул. Друкарська, 3, (050) 434 71 48. Ми на Facebook.