5 подій Lviv Klez Fest, які не можна пропустити
12.08.15

VII Міжнародний фестиваль єврейської музики Lviv Klez Fest пройде у Львові 18-31 серпня 2015 року. Цього року фестиваль буде особливим і започаткує нову традицію — відтепер у Львові визначатимуть страву Lviv Klez Fest. Ми обрали 5 подій з насиченої програми фестивалю, які варто відвідати усім!

1. Страва Lviv Klez Fest

Відтепер у межах фестивалю єврейської культури у Львові кращу страву визначатимуть щороку. Після цього страва-переможець потім упродовж року буде присутня у меню двох ресторанів єврейської кухні у Львові: у Галицькій жидівській кнайпі "Під Золотою Розою" та в ресторані "Єрусалим". Учасниками можуть стати професійні чи не професійні кухарі, майстерні господині, які вміють смачно готувати автентичні єврейські страви.

Конкурс проходитиме у два етапи:v 16 серпня (неділя), 13:00 — приготування страв конкурсантами; 23 серпня (неділя), 19:30 — оголошення та нагородження переможця, концерт.

2. Вечір єврейської музики «Klezmer Land»

1 відділення: «Варнічкес-фолк» (ВЄБФ «Хесед-Ар’є», Львів,Україна), Stella Morgenstern (Німеччина);

2 відділення:MaxKlezmerBend (Польща).

Музичні колективи Центрально-Східної Європи подарують незабутні відчуття від поєднання клезмерської спадщини та джазово-фольклорних імпровізацій.

Дата: 28 серпня 2015 р. о 18:00

Місце: Львівська обласна філармонія ( вул.Чайковського,7)

3. Вечір єврейського танго «Hassidic Tango»

Для шанувальників танго є нагода провести унікальний танцювальний вечір у супроводі колективу з Аргентини «TangoKlezmerProject». Починається вечір на площі Ринок (кафе «Біля Діани»), а пізніше продовжиться у музеї-ресторані «Арсенал» ( вул. Підвальна, 5 ).

Дата: 28 серпня 2015 р. о 20:30-21:00 та 21:30-22:30

Місце: початок площа Ринок (кафе «Біля Діани»), продовження у музеї-ресторані «Арсенал» ( вул. Підвальна, 5 )

4. Фестиваль єврейської їжі

Проходитиме у супроводі двох львівських ансамблів : Клезмер Бенд та «Тегілім» (Львів, Україна).

Дата: 30 серпня 2015 р. о 12:00-22:00

Місце: пл. Арсенальна (за музеєм Арсенал)

5. Гала-концерт «Мазл Тов!»

Головний концерт фестивалю. В його межах у Львові виступатимуть «KlezmarFour» (Польща) та Молодіжний Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів», Юліан Китастий та Майк Альперт (США), «Oj, division» (Ізраїль), «Tango Klezmer Project» (Аргентина), «Голем» (США) та інші.

Дата: 30 серпня 2015 р. о 13:00-21:45

Місце: пл. Ринок (північна сторона)

Повна програма цьогорічного Lviv Klez FestМи на Facebookklezfest.lviv.ua.

Довідка про Lviv Klez Fest: За ініціативою ВЄБФ «Хесед-Ар’є» за підтримки Американського Єврейського Об’єднаного Розподільчого Комітету «Джойнт» та Компанії «Холдинг емоцій !Fest» вже 6 років поспіль (з 2009 року) у Львові проходить Міжнародний фестиваль єврейської музики – Lviv Klez Fest. Це — не просто концерт, що триває кілька днів. Упродовж тижнів на найрізноманітніших майданчиках у місті лунають єврейські мелодії та пісні, можна побачити танці та театральні вистави, взяти участь у пісенних або танцювальних майстер-класах, а малюків розважити на дитячому святі. Кожний фестиваль завжди має “родзинку”: театралізоване єврейське весілля в самому серці Львова – на площі Ринок. А гала-концерт, який відбувається просто неба – це традиційно незабутні виступи зірок єврейської музики, які приїжджають з різних куточків світу — України, Росії, Молдови, Польщі, Австрії, Німеччини, Франції, Великобританії, Швеції, Ізраїлю, США.