Сезон свіжого хмелю у Театрі пива “Правда”, або Як варять пиво з квітами хмелю?
04.09.15

Вересень — унікальна пора для пивоварів: це сезон свіжого хмелю, а отже — час для експериментів! У Театрі пива “Правда” єдині в Україні розпочали варки лімітованих партій пива з квітами свіжого хмелю. Вони надають напою ще більше аромату та свіжої хмелевої гірчинки. Особливістю є також те, що хміль, який використовують пивовари “Правди”, постачають з ферми неподалік Львова!

“Сезон свіжого хмелю — це гарна нагода для експериментів і пошуку нових смаків у пиві. Тому ми розпочали у Театрі пива “Правда” серію варок зі свіжим хмелем. Квіти хмелю нам привозять з фермер, розташованої неподалік Львова. Свіжий хміль ми зможемо отримувати кілька тижнів, тож намагаємось зварити з ним якомога більше рецептів нашого пива”, - каже співзасновник Театру пива “Правда” Юрій Заставний.

Чим особливе використання свіжого хмелю для пивоваріння, розповів головний пивовар “Правди” Корі МакГіннес.

1. Хміль, який ми використовуємо, вирощують на фермі неподалік Львова. Тому нам привозять справді свіжі квіти хмелю.

2. Квіти хмелю збираються вручну, це зберігає їх якість. А отже, смакові якості та аромат.

3. Власник ферми — фахівець з великим досвідом. Ми використовуємо унікальні сорти хмелю його власної селекції, яких немає більше ніде в Західній Україні.

4. Зранку зібраний хміль через кілька годин уже у варці.

5. Хміль додає пиву більше аромату і легкої свіжої гірчинки, особливо це цінують пивовари у США, де крафтове пивоваріння асоціюється саме з гірким насиченим пивом”.

“Тут є ще дна особливість. Використовуючи квіти хмелю, світові пивовари додають їх висушеними. Ми ж використовуємо щойно зібраний хміль, а це — два зовсім різні продукти. Свіжий хміль використовують переважно пивовари у США, в Європі я рідко зустрічав такі рецепти. Переважно, у невеличких домашніх пивоварів. В Україні — ми єдині, хто варить пиво зі свіжими квітами хмелю!” - наголошує Корі МакГіннес.

У “Правді” вже зварили зі свіжим хмелем кілька відомих рецептів пива: “Львівський народний ель” (пиво, зварене з українських складників), “Світло” та “Квітка”, попереду — ще кілька варок.

Також буде тріпл (сорт елю) зі свіжим хмелем, та це вже зовсім новий рецепт. До речі, спробувати “Львівський народний ель” зі свіжим хмелем можна буде уже через тиждень у Театрі пива “Правда”, - додає Корі МакГіннес.

Фермери “Захід-Хміль” розповідають, що постачають у Театр пива “Правда” сорти хмелю власної селекції: “Це і тонкоароматичні сорти, які надають пиву приємного аромату і дозволяють отримати стійку піну, і насичені сорти ароматного хмелю, які надають пиву приємної свіжої гірчинки”.

Фото "Захід-Хміль"

Театр пива “Правда”: Львів, пл. Ринок, 32

+38 (050) 374 49 86

+38 (067) 310 83 23

пн.-нд. 11:00-02:00

Читайте також: Як варити добре пиво? 5 правил від Корі МакГіннеса