Різдво у Львові: Маршрут святковими шопками (мапа)
08.01.16

Цього Різдва у Львові буде особлива атмосфера свята. А ще одночасно діятимуть Жива, Народна та Мультимедійна шопки. До них можна пройти спеціальним святковим маршрутом вуличками старого міста.

Жива шопка. Вже традиційно шопку із Святою Родиною і живими тваринами можна буде знайти на площі перед ресторацією Пструг, хліб і вино (площа за музеєм Арсенал).

Цього року, за сюжетом шопки, Святу Родину тут захищатимуть від терориста український військовий, волонтер, лікар та янгол.

Народна шопка. Авторська шопка намальована вручну. Впродовж тижня її створював художник Тарас Кеб. Вона виготовлена з дерева.

“У ній змішано біблійну традицію з традицією народною. Тут є традиційні фігури: Свята Родина, три царі, пастушки, овечки, колядники, ангели, зірка. Персонажі зображені в одязі біблійних часів з народними мотивами, наприклад, вишиванкою. У нашому регіоні завжди зображали шопку з місцевими особливостями: пастушки були схожі на гуцулів, а хлів, де народ Христос, малювали у вигляді гуцульської колиби. Усю символіку, кожну деталь майстри трактували на свій лад, кожна шопка мала свою локальну специфіку”, - каже художник.

Цю шопку можна буде знайти у Ринку зброї “Під Арсеналом” на вул. Підвальній, 5, де зараз триває Різдвяний ярмарок.

Мультимедійна шопка. Незвична мультимедійна шопка буде анімованою. Усе решта треба побачити на власні очі! Цю шопку зробив PE Vrubel.

Впродовж трьох днів свят, 6-8 січня, шопка діятиме на площі Ринок біля фонтану “Діана” з 18:00 до 22:00.