м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 49
+38 (050) 373 96 54
+38 (067) 314 08 69
пн. – чт. 12:00 – 22:00
пт. – нд. 12:00 – 00:00
Пструг, хліб та вино

Ця історія розпочалася давно. У 1826 році трапилась сумна подія – завалилась стара львівська ратуша, давши тріщину внаслідок будівельних маніпуляцій. Єдиними постійними мешканцями ратушевої вежі були сурмач та його родина. Руїни поховали під собою двох жовнірів, п’ятьох робітників та сурмача. З того часу родина сурмачів покинула вежу ратуші назавжди та оселилась поруч із помешканням львівського дзигармайстра в жидівській дільниці.

Пструг, хліб та вино – це кнайпа, де тепер живуть два ґазди. 

Місько Пструг – львівський сурмач і гуцул за походженням. Гуцулам, як справжнім горянам, не страшна висота ратушевої вежі, а львівська сурма виконує ту ж роль, що і трембіта.

Заробітки муніципальних працівників невеликі, тому у вільний час ґазди роблять то, що найкраще вміють готувати.

Сурмач з родиною готує в печі річкову форель, по-гуцульськи — пструг, яку щодня отримує від родичів з Карпат. Місцеві знають, що наш пструг — найсмачніший у Львові, а гості, вперше скуштувавши форель, повертаються щоразу, коли є у місті.

Місько Пструг готує форель різними способами та подає з гарніром на вибір:

Пструг із печі та овочі на грилі

Пструг із печі з баношем, бринзою та шкварками

Пструг під соусом морне з мигдалем та карамелізованою морквою

Пструг по-віденськи з овочевим соте

Рулет із філе пструга та авокадо гриль

Другий ґазда - дзиґармайстер Петро Братванка, який доглядає годинник Ратуші. Петро випікає найсмачніший у місті хліб — білі та житні багети, рівні, як стрілки годинника. А як нарізає той хліб кавалками, то подає гостям з намазанками 11 різних смаків, які люблять дорослі та діти.




Годинникар добре знається на вині і відібрав найліпші з українських, а ше й з тих не наших вин (навіть безалкогольних), котрі найкраще доповнять смак пструга і намазанок.