Історії успіху. 775 кілометрів за 26 днів
04.07.16

Аня і Володя працюють в компанії вже більше 3 років. Вона старша зміни ресторації “Пструг, хліб і вино”, він — “Лівого берегу”. Довго мріяли, та зрештою втілили задум у життя — пройшли відомий Шлях Сантьяго. Їхня історія — це 775 кілометрів за 26 днів. 

Як ви готувались до подорожі?

Три роки роботи в ресторанах з літніми майданчиками – що може бути кращою фізичною підготовкою? :) Звичайно ж, бігали кроси по 10 км періодично – така мандрівка потребує готовності долати великі дистанції, підійматись вгору.

Дуже вдячні колегам і компанії, - нас відпустили на такий довгий період, посприяли фінансово, ми довго мріяли про цю подорож.

Що мотивувало вас зробити це? 775 кілометрів – неймовірно довга дистанція!

Рішення пройти шлях святого Якова не прийшло якось раптово. Ми думали про це, готувались кілька місяців. Вперше почули і надихнулись книгою Пауло Коельйо «Щоденник мага», дивились також фільм «Шлях». Мотиви – це, перш за все, певна духовна практика «випробувати себе», навчитись жити одним днем. Там вчишся цінувати якісь базові речі – сон, їжу, прихисток для ночівлі. Розвивається вміння покидати зону комфорту щодня.

Чи складно було? Що цікавого зустрічали на шляху?

Шлях Сантьяго не є простим, не всім під силу. Хтось починає його за 300 км до міста Сантьяґо-де-Компостела, хтось за 400, але є і ті, хто стартує з Праги. Ми починали шлях з французького Сен-Жан-П’є-де-Пор. Вставали вдосвіта, вирушали в 4:45 ранку.

Читайте також: Історії успіху. Фізик-дизайнер, що малює крила

Перші дні проходили по 40 км в день. Дорогою доводилось іти 20 км вгору під кутом 30°, під сильним вітром та в тумані, наступних 20 км – темним лісом по болоті часом по коліна. Вказівники на маршруті – у синьо-жовтих, наших кольорах :). На таких вказівних станціях зверху лежать камінці – це залишають подорожуючі як знак «я тут був». Іноді йшли самі, іноді когось зустрічали. Дуже важливим є об’єднуючий момент випробування – зустріли багато різних людей, декотрі з них наважились йти до могили апостола Якова через паломництво, хтось просто подорожував, зустрічали і людей, які в такий спосіб хотіли схуднути :) Помітили, що європейці та американці набагато спокійніші і більш врівноважені, аніж люди з України. Мабуть є так, бо умови життя загалом в них інші, нема стільки стресу через війни, політику і соціальний стан, буденні турботи.

Читайте також: Історії успіху. Менеджер-мрійник з театру-пивоварні

Як вважаєте, така подорож під силу вашим друзям, колегам? Порадили б повторити вашу мандрівку?

Якщо ви готові шукати себе, якщо хочете повернутись до тих цінностей, які важливі коли живеш одним днем – то ви зможете! Насправді єдиного істинного мотиву проходження шляху Сантьяго ніхто не може назвати – у кожного своя мотивація. Розповідали, що українців на шляху було мало, пробували знаходити хто був там – виглядає, що зі Львова ми перші. Тому будемо раді розповісти більше, якщо цікаво!

Ель Каміно де Сантьяго (ісп. El Camino de Santiago) — всесвітньо відома паломницька дорога до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Входить до числа пам’яток спадщини ЮНЕСКО.