“Liberation. Порожнє крісло” - пиво про важливе
22.09.17

Вчора, 21 вересня ми презентували наше пиво “Liberation. Порожнє крісло”. Його зварили в Театрі пива “Правда” спеціально до 83-го Міжнародного конгресу PEN-клубу, який вперше відбувається у Львові. PEN-клуб – міжнародна правозахисна письменницька організація, яка має консультативний статус в ЮНЕСКО та ООН.

“Liberation. Порожнє крісло” презентували на TRUE-вечірці в рамках PEN конгресу.

“Ми вважаємо, що пиво - це соціальна річ. Люди люблять сам процес споживання, не лише пиття. Взяти пляшку в руки, відкрити, налити в бокал, понюхати - це все частина споживання; потім зробити перший ковток, другий... І, власне, роздивляння та прочитання етикетки - є частиною споживання нормального пива. В даному випадку маємо історичну подію, яку вирішили зафіксувати на наших етикетках” - розповів Юрко Заставний, ідейний натхненник Театру пива “Правда”, коли презентував продукт.

“Liberation. Порожнє крісло” - темне пиво, кавовий лагер. Етикетка до пива має такий текст:

“Починаючи з 80-х років XX ст. Міжнародний ПЕН – клуб (організація, що бореться за свободу слова у світі) використовує Порожнє Крісло як символ письменників, які не можуть бути присутніми, бо перебувають в ув`язненні, затримані, зникли, під загрозою чи вбиті. Щороку центри ПЕН в усьому світі традиційно презентують Порожнє Крісло 15 листопада – у День ув`язнених письменників. У 2017 році 83 – й ПЕН- конгрес відбувається у Львові”.

Ми розповідаємо нашим покупцям та їхнім друзям про важливість свободи слова. І підкреслюємо, наскільки важливий той факт, що Міжнародний конгрес PEN-клубу цього року відбувається у Львові та розкриває дуже актуальну і важливу тему для нашої країни: “Відстоювання правди у часи пропаганди”.

Ймовірно це пиво розкуплять протягом наступних кількох днів.

Фото: Богдан Ємець, Тарас Маселко