«Під Золотою Розою»: змінили місто, змінилися самі
02.11.17

9 років тому ми вирішили зробити Галицьку жидівську кнайпу “Під Золотою Розою” на терені єврейської дільниці, що була у Львові (вул. Староєврейська) до Другої Світової війни. Колись на цій площі, за міським арсеналом, діяли найважливіші для єврейської громади центри: Велика міська синагога, Дім навчання Бейт Га Мідраш та синагога Золота Роза або Турей Загав. Усі ці споруди обікрали та зруйнували в часі Другої Світової війни.

Ідея кнайпи “Під Золотою Розою” відтворювала дух, який був тут в міжвоєнні часи: традиції, кухню, розмови, атмосферу.

Але коли ми лише починали тут було лише сміття та пустка. Ми привернули увагу до цього місця, його історії, наробили “кіпішу”… Все як завжди.


Пройшов час - і місто змінилось. Тепер тут новий громадський простір “Площа синагог”. Тут можна погуляти, поринути в спогади євреїв, а також подивитись на одну зі стін синагоги Золота Роза. Вона тут з часів діяльності синагоги  - свідчення ренесансної архітектури XVI століття.

Так місто змінилось, і ми разом з ним оновили нашу кнайпу. Ми змінили цей простір, а він - змінив нас. Тепер Галицька жидівська кнайпа стала сучаснішою по: кухні, інтер'єру, настрою.





Тепер тут можна спостерігати за приготуванням страв на відкритій кухні, ознайомитися з історією євреїв у Львові з тематичних стендів в закладі. Оновили меню: тут великий вибір страв єврейської кухні, а також нової галицької кухні. Традиційні єврейські намазанки, фарширована риба, мариновані овочі та безліч інших страв від шефів дивують оригінальністю та підкорюють смаком. Змінюємо себе, місто та країну на краще.

Святкували 9 років нашої кнайпи 21 жовтня 2017 року. І до Дня народження закладу тепер організовуємо святковий кулінарний майстер-клас - справжню кулінарну вечірку! Відбудеться вона 5 листопада: три страви, три години за смачними розмовами та келихом вина. Під пильним оком шефів, учасники будуть мати можливість проявити свою творчість у створені та композиціюванні страв. Зустрінемось на майстер-класі, на Площі синагог, в оновленій Галицькій жидівській кнайпі “Під Золотою Розою”... Зустрінемось у Львові.

Львів - місто вільних та гідних людей. Тому хочеться тут бути!