Новий арт-проект ВИЯВЛЕННЯ продовжить понад 20-літню діяльність галереї Дзиґа
24.12.18

28 грудня о 17:00 оновлений виставковий простір Дзиґи відкривається арт-проектом ВИЯВЛЕННЯ. Це кураторський проект Влодка Кауфмана.

За традицією галереї Дзиґа до довготривалих Різдвяних свят Мистецьке об’єднання готує проекти з сакральним контекстом. ВИЯВЛЕННЯ - не є вийнятком - це сакральна інсталяція.

Проект виявлення - це перший проект з низки запланованих в оновленому просторі галереї Дзиґи. Серед наступних: проект Олександра Ройбурта з Одеси, молодих художників з Ужгорода та Рівного, а також Тіберія Сільваші.

Подія на Facebook

Нагадаємо Галерея Дзиґа відкрилась у 1997. Вона працює вже 20 років і ніколи не припиняла свою діяльність. Це простір свободи, експериментів та креативної комунікації, де народжуються нові ідеї, які згодом стають історією. Від свого заснування «Дзиґа» організувала тисячі акцій із найвизначнішими митцями України та світу, заснувала десятки фестивалів, провела сотні виставок, продюсувала музичні гурти, ініціювала виникнення міжанродних проектів, мистецьких формацій, клубів, створювала газету та радіо, видавала авангардний літературний часопис та спровокувала безліч подій, котрі вже стали легендами.

Проект ВИЯВЛЕННЯ
знову піднімає є проблеми нашої культури, історії, релігії, віри.
і знову піднімає проблеми нашої ментальності, невігластва, байдужості та ліні.

ВИЯВЛЕННЯ.
Сакральна інсталяція

...старі дошки
пошарпані всохлі розтріскані
покручені поїджені шашелем

їх теперішній стан це -
вплив ЧАСУ ПРИРОДИ та ЛЮДИНИ
якісь з них були частинами меблів
музичних інструментів або дерев'яних парканів
а може ІКОН

як ВИЯВИТИ котра з них
акумулювала намолення?
як ВИЯВИТИ різницю між
фрагментом старої шафи або
зотлілої дошки для нарізання хліба
та дошкою яка накопичувала
САКРАЛЬНУ енергію …

Організатори планують періодичні кураторські екскурсії від Влодка Кауфмана, - раз на тиждень за попередньою реєстрацією на сторінці Дзиґи у Facebook.