Знову в школу: або як полюбити фестиваль першого дзвоника
03.09.19

2 вересня на !FESTrepublic святкували початок нового навчального року. 

Середовище Школи вільних та небайдужих позбавлене стереотипів про довгі промови та стояння в шеренгах на “1-ше вересня”. Натомість у програмі: забавки, майстерки, танці, шахи, ватра, смаколики і тема давньої Греції.

“Перше вересня - в нас це радше точка входу. Куди можна прийти та залишитись:) Таке собі сімейне свято, де всі розуміють про, що йдеться без тостів, гучних промов та намагання сподобатись чи продатись. Так місцями сумбурно та наївно, але точно щиро та з душею. Так, як воно на сімейних святах. Бо всі знають скільки за тим роботи та відданості” - каже Юрко Назарук, співзасновник Школи. 

Символами нового навчального року вільні та небайдужі обрали впертого ослика та мудру сову. Щоб вперто і мудро навчитися та розвиватись. Вчителі-піфагорійці розповіли притчу про навчання і переказали побажання сови діткам на новий навчальний рік. 

Заспівали разом гімн в супроводі Правда-Orchestra, традиційно, український прапор піднімали квадрокоптером. Після того був танцювальний флеш-моб - для дітей, вчителів і дорослих. 

Кожен клас разом посадив дерево. Під кінець навчання будемо порівнювати як виросли ці дерева і попивати чайок в гамачках десь в шкільному саду.

На закінчення діткам влаштували майстерки: театральні, музичні, плели браслетики, а ще спільно малювали картину. Ну і куди без шахів - зорганізували одночасний сеанс гри в шахи. А закінчили свято біля ватри знань. Між тим пригощали всіх морозивом Західноукраїнської народної кооперативи молока та баграчем від шеф-кухаря Сергія Пожара. 

Нагадаємо, окрім Школи вільних та небайдужих на Клепарівській (СКА), Холдинг емоцій !FEST відкриває ще одну Школу на Науковій, 7. Тепер у двох школах навчатимуться разом 480 вільних та небайдужих учнів. Напередодні навчального року усі вчителі шкіл мали стратегічну сесію та спільне навчання.