На канікули — до Львова :)
20.10.20

Той час, коли дітвора або в бабусі, або “розносить” хату, настав. Акурат пора взяти відпустку і потусити з дітьми у Львові. Погода тут, як завше, з перемінним успіхом, але на настрій не впливає! Що робити і куди піти?

Ми підготували перелік локацій і занять на час осінніх канікул.   

Поїхати за місто

1. У ведмежий притулок “Домажир” (за 30 хв від міста, адреса: с. Жорниська, вул. Ведмежий край, 1). Це не лише місце, де живуть врятовані ведмеді. Тут є великий освітньо-відпочинковий простір, де ви маєте нагоду взяти участь у цікавих івентах для дітей та дорослих, смачно поїсти в кафе та весело провести час. Вартість входу для дорослих 70 грн, для дітей - 35 грн.

2. Подивитись на динозаврів в парку “УРУРУ” (12 км від Львова, с. Старе Село, вул. Лісова, 14). Динозаври в «Уруру» — їх тут аж 22 — це не просто макети тварин. Вони анімовані і максимально наближені до натуральних розмірів. На дотик вони м’які, рухаються, як живі, і виглядають дуже натурально. В парку можна лазити та стрибати у сітках, кататися на гойдалках, з’їжджати з гірок. Вартість входу — 150 грн.

Де зупинитись у Львові (для гостей міста)

1. Апартаменти Just Lviv It (площа Ринок). Зручні апартаменти в самісінькому центрі міста. На час канікул для сімейного розміщення діють знижки: одна сім'я — 10% знижки на проживання від ціни стійки, дві сім'ї — 20% (діти до 12 років — безкоштовно). Бронювання за номером (067) 310 30 76.

2. !FEST hotel (вул. Лемківська, 15а). Демократичний готель з інтер'єром, який розповідає історію старого Львова. На час канікул (до 1 листопада 2020 р.) діє знижка -50% на номер для дітей (зі сніданком). Дитячі ліжечка (для малечі віком до 2 років), а також додаткове ліжко для дітей до 12 років — безкоштовно. Бронювання і деталі за номером (067) 000 18 82.

Куди піти в місті

1. Переїхатись в інтерактивний музей цікавої науки та техніки “Еврика” (вул. Кн. Ольги, 106 - Універмаг "Львів" або “Новий ЦУМ”, 15 зал). Тут зібрано безліч унікальних експонатів зі світу науки, які безсумнівно здивують ваше чадо. В науково-розважальному інтерактивному музеї разом з дітьми проводять цікаві експерименти, роблять досліди, показують на перший погляд нудні речі зі сторони науки. Вартість — 100 грн.

2. Зайти в Державний природознавчий музей (вул. Театральна, 18). В музеї триває виставка “Льодовиковий період”. Дітям буде цікаво: тут можна познайомитись із натуральними об’єктами (кістки, зуби, хутро, бивні), спеціальними макетами викопних тварин, репліками знарядь праці, моделями космічних тіл. А ще, в музеї є освітня музейна програма для дітей з інвалідністю, в часі якої діти з вадами слуху, зору, з особливостями розумового розвитку мають змогу ознайомитися із експозицією та спеціальними інклюзивними об’єктами: макетами мамонта та волохатого носорога, муляжем відбитку ноги мамута та муляжем його шерсті, відвідати арт-терапевтичні заняття. Вартість входу для дорослих/дітей - 60/30 грн.

3. Трохи познайомитись з історією в музеї “Аптека” (вул. Друкарська, 2). Найстаріша з існуючих аптек Львова, перетворена на єдиний в Україні музей, де можна оглянути старовинне аптекарське обладнання і зільники, якими користувалися середньовічні аптекарі. В аптеці-музеї зібрано аптечний посуд і таблеткові машини різних віків, старовинні ваги, траворізки, середньовічні гербарії. Тут Ви можете оглянути стародавні кам’яні ступки, у яких готували мазі або товкли висушені лікарські рослини. Вартість входу: дорослі — 30 грн, діти — 10 грн.

4. Подивитись зброю різного часу в музеї “Арсенал” (вул. Підвальна, 5). Тут розміщені зразки зброї від Х до ХХ століть та експонати з понад 30 країн Європи, Азії та Африки. Експозиція побудована за видом, місцем та часом виготовлення зброї, у ній представлені зразки холодної та вогнепальної зброї, обладунків, елементи військової форми та колекція орденів. До слова, квитки даруємо безкоштовно всім відвідувачам нашої Реберні під Арсеналом щодня протягом канікул (крім середи).

5. Записатись на екскурсію від Just Lviv It “ЛЬВІВСЬКІ РЕМЕСЛА”. На екскурсії довідаєшся, які професії були найбільш шановані у середньовічному Львові і як вони зароджувалися, чим заробляли на життя прості містяни, зануришся у побут і вир старого міста. Ми познайомимо тебе із справжніми львівськими бургомістром, представимо ліхтарнику, сурмачу та навіть дамо поточити ляси із годинникарем та катом. На час канікул вартість для дорослого - 350 грн, 1 дитина безкоштовно. Резервація і деталі: (067) 670 23 96. 

6. Прогулятись вечірнім Львовом в часі екскурсії від Just Lviv It “НІЧНА ВАРТА ЛЬВОВА”. Як бачиш уночі постать з ліхтарем – не лякайся: це помічник бургомістра. Існують легенди, що походжаючи містом, він оберігає сон львів’ян. Гуляючи з ним, ти дізнаєшся про моторошні легенди, таємні обряди, загадкові вулиці й закутки міста, про які ти навіть не здогадувався. На час канікул вартість для дорослого - 200 грн, 1 дитина безкоштовно. Резервація і деталі: (067) 670 23 96. 

7. Піти на безкоштовний майстер-клас з приготування штрудля на двох дітей (або мама/тато + дитина) в Львівські пляцки (пл. Ринок, 13).  Штрудель – то типовий пляцок для Галичини. Їх готують тут найліпше, кожна ґаздиня має свій рецепт. А в “пляцках” випікаємо смачнезні штрудлі з різними начинками, і солодкі, і солоні. Записатись на майстер-клас можна за тел. (050) 371 38 33.  

Де перекусити

1. Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливости (вул. Валова, 20, “Бернардинський дворик”). Тут, крім того, що працює міський кат, готують смачно м’ясо. А в часі канікул – 25% знижки на дитяче меню. Більше про ката тут

2. Хто не дуже по м’ясу - вам у Пструг, хліб та вино (вул. Братів Рогатинців, 49). В “пстругу” – найсмачніша форель в місті, а ще круті салатки і намазанки (канапки на різний смак). Тут живуть годинникар і сурмач, то є шанс зустрітись – може поталанить і почуєте як сурмач грає на трембіті чи сурмі. До 1 листопада – 15% на все меню та безкоштовне какао для дітей.

3. Ну і як то, приїхати до Львова і не зайти в Криївку? (шукати десь на площі Ринок) Кнайпа, яка вже давно стала “must see” для нашого міста. УПівці люблят дітей, тому на ті два тижні, поки в дітвори канікули, в криївці знижка на десерти та чаї -30%, а ше – на дитячі ігри та модельки на сувенірах -10%. 

4. Дуже висока кухня (як знайдете Криївку, – то по тих сходах догори аж на стрих, пл. Ринок, 14). Новий ресторанний формат для України і світу! Лише найкращі кухарі, які вже творять сучасну львівську ресторанну культуру. Тут ти не обмежуєш себе меню, а можеш замовити щось на свій смак – вже як домовитесь з шефом. Кухарі підберуть страви тобі до смаку. А для малечі – 20% знижка на страву для дітей і лимонад в подарунок. 

5. В тому ж будинку є (правда, добре схована) Найдорожча ресторація Галичини. Сюди варто йти з карткою Локаль (або додатком на смартфоні), бо ціни в меню… Ну, йти точно треба :) – то місце для втаємничених, буде цікаво. В часі канікул масонські діти мають -20% на всі десерти.

6. Grand Cafe Leopolis (пл. Ринок, 1). Тут крутезні десерти (мусово спробувати фірмове тістечко Leopolis, бо як не з’їв, – рахуй у Львові не був), добра кава, а ще смачні вежі. Від нині і до 1 листопада маємо -25% на дитячу вежу. Як виглядає і більше про заклад тут.

7. В Пошті на Друкарській можна не лише смачно поїсти, але й виготовити власноруч з дітьми поштівку. Таку правдиву, на офортному станку. А ше - з’їсти десерт чи випити какао зі знижкою -50%. 

8. Ну і відвідати львівське підземелля, де видобувають каву. Львівська копальня кави, пл. Ринок, 10. Шахтарі - і ті мають своїх дітваків, тому на час канікул тут діє -50% на запаяну дитячу каву (какао), і ще -40% на тубус Шахтарської кави (100 грам) в магазині.

А є ше варіант. Віддати дитину в табір: 

1. Табір для дітей віком від 9 до 12 років від Школи мистецтв вільних і небайдужих. Табір "Виживання. Хащі" – місце, де діти навчаться розводити вогонь 10 способами, готувати їжу на вогні, отримають основні знання щодо поведінки в незнайомому місті, в лісі, під час пожежі, і навіть дізнаються основні елементи домедичної допомоги. Стануть командою, яка зможе вільно обійтися без сучасних побутових пристроїв ;) Кількість місць обмежена. Зголоситись можна тут.

Дати: 26.10-30.10, з 9:00 до 18:30 год

Вартість: 3000 грн (триразове харчування входить у вартість)

Локації: вул. Клепарівська, 39А / вул. Наукова, 7 (один день діти проведуть на Чортових Скелях) 


2. Табір для дітей віком від 6 до 8 років від Школи мистецтв вільних і небайдужих. За 5 днів табору на дітлахів чекають майстерки з виготовлення свічок, варіння варення, кулінарні майстер класи, екскурсії на Чортові скелі з вогнищем та стравами з вогню і навіть вечірні посиденьки навколо ватри. Діти вигадають власну казку, поринуть у світ легенд та міфів :) Кількість місць обмежена. Зголоситися можна тут.

Дати: 26.10-30.10, з 08:30 до 19:00 год.

Вартість: 2600 грн (триразове харчування входить у вартість)

Локації: вул. Клепарівська, 39А / вул. Наукова, 7.

Для батьків

Батькам за той час можна собі гарно поводити козу нашими закладами, але якби дітвора лишилась з вами, то в Театрі пива “Правда” (батькам - пиво;) ) - для малечі знижка на всі десерти -15%; в П’яній Вишні (вишнівку дітям не наливаєм) -30% на десерти для дітей; в Opera Underground -50% на безалкогольні коктейлі (батькам рекомендуємо вибрати собі один з тих концептуальних коктейлів! малі певно то мохіто не дуже запам’ятають, а от батьки…); а в Гасовій Лямпі -50% на фірмову каву “Чмок-димок” (какао) та -15% на всі десерти. 

Гарних канікул у Львові! ❤️