17-та ціль !Фонду вільних і небайдужих — підвісний хірургічний дитячий ларингоскоп з ендоскопами
30.12.20

Дякуємо всім, хто долучився гривнею чи бофоном, щоб досягнути 16-ї цілі фонду. Разом з вами ми це зробили і передали справні апарати ШВЛ у дитяче відділення реанімації Чорнобильської лікарні у Львові. Апарати вже функціонують і забезпечують респіраторну підтримку дихання дітей.

Загалом фонд досягнув уже 16 цілей на суму понад 1 500 000 гривень. Це були електроенцефалограф для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру, операційний стіл для військового госпіталю, монітор нагляду за пацієнтами для Охматдиту, дефібрилятор для центру легеневого здоров’я і ще багато апаратів та ініціатив, які щодня рятують чиєсь життя (усі реалізовані цілі фонду дивися тут).

Нова 17-та ціль Фонду вільних і небайдужих — підвісний хірургічний дитячий ларингоскоп з ендоскопами для Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Серед хірургічних хвороб гортані й трахеї у дітей — папіломатоз гортані, рубцевий стеноз гортані, вроджені вади розвитку гортані і трахеї, доброякісні і злоякісні пухлини. Така патологія криє пряму загрозу життю дитини. У Західній Україні в більшості дитячих лікарень не оперують таких дітей і скеровують їх у київський Охматдит.

В Охматдиті в дитячому ЛОР-відділенні оперують дітей з окремими такими хворобами. На жаль, обмежений хірургічний інструментарій не дає можливості розширити спектр операцій. У 2018 році ЛОР-фахівці Охматдиту пройшли стажування в клініці дитячої отоларингології в Познані у професора Шидловського. Це чільна клініка в Польщі з надання допомоги дітям із хірургічними хворобами гортані і трахеї. Професор Шидловський також тричі приїжджав до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» консультувати та допомагати з операціями таких дітей.

Отож існує велика потреба в підвісному хірургічному дитячому ларингоскопі з ендоскопами та в інструментах для мікроларингоскопічних операцій, щоб уможливити лікування дітей на базі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Пожертвувати кошти !Фонду можна онлайн тут, а також у мережі терміналів EasyPay.

Долучитися до !Фонду можна бофоном (у додатку LOKAL або за телефоном гарячої лінії LOKAL 0 800 501 494)

Кому: Благодійний фонд «Вільних та небайдужих»
Код ЄДРПОУ: 38738541
Найменування банку:
АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ»
Розрахунковий рахунок: UA233808050000000026004405654
Код банку (МФО): 380805
Призначення платежу: Благодійна допомога

Робити добрі справи легко.