19-та ціль !Фонду – дитячий аудіометричний комплекс
15.09.21

Ціль №18 – досягнута! Ми зібрали кошти та замовили ендоскопічний електрокоагулятор для Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Про його передачу лікарні повідомимо згодом. 

Наступною 19-ою ціллю !Фонду вільних та небайдужих став дитячий аудіометричний комплекс для Комунальної міської дитячої клінічної лікарні м. Львова на Орлика.

Які функції виконує та для чого він потрібний?

Про це розповідає завідувачка ортопедичного відділення лікарні «Охматдит» Злата Кузьо: «В Лікарні «Охматдит» щомісяця проводиться приблизно 400 операцій. Під час цих операцій ми використовуємо обладнання – електрокоагулятор, який працює в нас у нон-стоп режимі, і вже знаходиться на межі своєї роботи. Цей прилад дає нам можливість проводити операцію безпечно та швидко, вчасно зупиняти кровотечу, мінімалізувати крововтрату і призводить до швидкого одужання пацієнтів».

Цей комплекс буде єдиним у Львові, і лікарі зможуть обстежувати тут дітей із цілого Західного регіону. Порушення слуху посідає 3-тє місце за поширеністю захворювань та зниженню якості життя. Саме своєчасна діагностика може допомогти у лікуванні таких захворювань та створити можливість повної адаптації дітей з порушенням слуху у суспільстві.

Як працює? 

Комплект забезпечує можливість проведення повної аудіометричної діагностики стану слуху дітей. В часі обстеження на екрані монітора показуються зображення, які слугують зоровими стимулами і підкріплюють позитивну реакцію дитини на звукові подразники. Зображення поділено на сім груп, які застосовуються залежно від віку дитини, її психофізичного стану та виду обстеження. 

Як повідомляє лікар ЛОР Мар'яна Черкес «У нашій лікарні є обладнання для обстеження новонароджених дітей та дітей віком 12+, проте лише за допомогою ігрового аудіометричного комплексу реально обстежити дітей у віковому діапазоні 2-12 років, що надзвичайно важливо. В Європі та США слух у дітей обстежують при народженні, у 3 рочки, у 6 років та у 13 років. Відомо, що лише так можна адекватно оцінити слух та у подальшому вплинути на можливі його порушення. Саме тому, такий апарат для нашої лікарні є неабияк важливим». 

Сума – 320 000 UAH

Перелік досягнутих цілей тут.

Пожертвувати кошти !Фонду можна онлайн тут, чи підтримати бофоном – у додатку LOKAL чи за телефоном гарячої лінії LOKAL 0 800 501 494.