Coffee, books and vintage повертається. Збираємось 13-14 травня!
21.04.23
Посиденьки за доброю кавою, кавові чемпіонати, ціннісні розмови, книжковий ярмарок, гарні вінтажні цікавинки для інтер’єру і твого луку — це все на вихідні 13-14 травня на території !FESTrepublic. 


Ми розуміємо, що реальність в країні змінилась, проте не хочемо втрачати ту можливість поспілкуватись в теплій атмосфері, попити доброї кави, побачити друзів, і в той же час підтримати наших на передовій та на деокупованих територіях. 

Збираємо на події побільше кавових дріпів — вони всі поїдуть до наших захисників. У вартість квитка включений брендований дріп, а ще — такі будуть продаватись в кав’ярнях на території, тож ми закликаємо приносити їх у зазначене місце, а після події ми ще подвоїмо зібрану кількість та передамо ЗСУ. 

А ще оголошуємо збір книжок для бібліотеки села Іванчуківка Ізюмського району Харківської області, яка знаходиться у сільському будинку культури. Село було окуповане 26 лютого 2022 року, а звільнене 10 вересня. В перші ж дні окупації росіяни наказали зібрати всю літературу з історії України, яка є в селі. 

«Підігнали машину, сказали: «Почитаємо, що ви про нас пишете», — розповідають іванчуківці. — З бібліотеки, зі школи з кабінетів зі всіх класів забрали підручники з історії»

Бібліотека понищена, розграбована, більшість книжок і журналів — ще з радянських часів. Зараз у селі живе близько 300 людей, з них 39 дітей. Тож запит на книжки і для дітей, і для підлітків, і для дорослих — величезний. Якщо маєш книжки в хорошому стані, українською мовою — принось! Також будь-яку книгу, куплену на події, можна передати для бібліотеки. І ми, і іванчуківці будемо дуже і дуже вдячні!

Що ще? 

Багато доброї кави

І для тих, хто знається на каві, бо в часі івенту проведемо національні чемпіонати SCA, переможці котрих поїдуть представляти Україну на світовому рівні. І для тих, хто ще не поринув в цікавий світ кави — на івент приїздять кав’ярні з цілої України, вони готові дітились на лише хорошим напоєм, але і своїми знаннями. Твоя філіжанка вже входить у квиток - приходь і насолоджуйся. 

Книжкові видавництва і ціннісні розмови на актуальні теми

Ми збираємо на фестиваль видавців, авторів і просто книголюбів. Для того, аби поділитись думками, натхненням і гарно провести спільний час. Готуємо до фестивалю:
  • посиденьки за кавою та поезією;
  • улюблені видавництва, найцікавіші книги; 
  • розмови з письменниками, істориками, волонтерами, людьми, які творять культуру тут і зараз;
  • забавлянки, потішки і книжки для найменших читачів.

Вінтаж

На Coffee, books and vintage #2 буде можливість поповнити свої інтер'єри вінтажними цікавинками. Бо вінтаж — це одна з речей, які роблять життя приємнішим. Коли ми роздивляємось старі знимки Львова, часом хочемо потрапити в ту атмосферу, коли панянки носили пишні сукні та капелюшки, а хлопи — елєґанські костюми та маринарки, годинники та закручені вуса. Тож ми закликаємо усіх, хто любить вінтажне вбрання не кремпуватися, а приходити на фестиваль на вінтажному стилі.

13-14 травня
Львів, !FESTrepublic