7 цікавих фактів про гурт "Перкалаба"
23.01.15

Вже сьогодні, 23 січня, нас чекає вибух фольк-року від гурту "Перкалаба". Чому варто прийти на цей вечір гуцульського драйву? Про це ви дізнаєтесь, прочитавши цікаві факти про "Перкалабу".

1.Оркестр Радості і Щастя "Перкалаба" український гурт з Івано-Франківська, якому вже 17 років.
2. Назва походить від віддаленого гуцульського хутора в Карпатах, що на межі Чернівецької та Івано-Франківської областей і кордону з Румунією. Початок існування припадає на 1998 рік, тоді Перкалаба мали свій перший виступ на фестивалі «Червона Рута».
3. "Перкалаба" - це 9 музикантів: Sha Man - вокаліст, Петро "Петрович" Сказків - цимбали, бек-вокал, Сергій Шваюк — труба, акордеон, бек вокал, Дядько Вітя - тромбон, Березень - ударні, Віктор Новожилов — гітара, вокал, Даня Скапанкович - бас, Тарас Коломієць-фагот.
4. Спочатку "Перкалаба" грала музику, близьку до ска-панку і реггі, але з часом почала додавати все більше елементів гуцульської музики. Тепер Оркестр Радості і Щастя називає свій стиль gutzul roots.
5. Перкалаба випустила 6 платівок: «Горрри!» (2005), «Qzzaargh vs Перкалаба»альбом реміксів (2006), «Говорить Івано-Франківськ!» (2007), «!Чидро» (2009), «Дідо» (2011), «Джєрґа» (2013). Два концертні альбоми-подвійний лайв UnderOpera записаний в Лівому Березі (м.Львів) в 2009 і Live in Moscow записаний в 2007 році в московському RJ club, альбом автореміксів Rok'it Кuzьмоок (2009) і подвійний трибют альбом "familia PERKALABA. tribute to Gutzul Sound System (2015)".
6. Qzzaargh — це один з псевдонімів Сергія Кузьмінського - Кузі, що був вокалістом культового гурту "Брати Гадюкіни".
7. Джєрґа — альбом автокавер-версій, виданий до п'ятнадцятиріччя "Перкалаби". Джєрґа - це килим по-гуцульськи. Тому тут хлопці грають словами: cover—килим—джєрґа.