Від кави до пива: ТОП-5 весняних екскурсій у Львові
26.02.15
Весна - найкращий час, аби відкривати для себе Львів. Львів кавовий, нічний, історичний... Наша підбірка екскурсій підкаже, як дізнатися все найцікавіше про місто і спробувати його на смак.

1. Від шпацеру до келішка. Тур, який поєднує в собі незабутню прогулянку Львовом і гастрономічні відкриття

Маршрут туру: Вірменський квартал – пл. Ринок – Ратуша – Аптека-музей - Чорна кам'яниця – палац Корнякта - Латинська катедра - Єврейський квартал.

А по дорозі можна буде ознайомитись з місцевою кухнею на дегустаціях закладів Холдингу емоцій !FEST: "Гасова Лямпа", "Під Золотою Розою", "Мазох", "Криївка" та інших.
Музей-ресторація «Гасова лямпа» - найвищий (4-х поверховий) львівський паб, тут дізнаєтесь про винахідників першої у світі гасової лямпи; «Мазох-cafe» - створений за мотивами творів "батька мазохізму", письменника Леопольда фон Захер-Мазоха, що народився у Львові; «Криївка» - найпопулярніший ресторан України про УПА та ОУН, антикомуністичний опір. Тут можна пройти "вишкіл в повстанському" тирі та посмакувати медовухою.

Крім того, огляд ще двох закладів: «Найдорожча ресторація Галичини», де розкажуть про світ "вільних мулярів", його таємні символи та знаки, та "Дім легенд", де кожна кімната присвячена окремій львівській легенді.

Тривалість: 2 або 4 години. Детальна інформація тут.

2. КАВАтур. Один будинок, одна кав’ярня – безліч історій з ароматом кави! 

Львова без кави не існує! Кава і Львів нерозривно пов'язані між собою вже кілька століть, з того часу як наш земляк Юрій Кульчицький приніс моду на каву до Відня, а Львів відійшов у володінням віденським цісарям.

Маршрут екскурсії: культові кав'ярні минулого та "кавові" місця сучасного Львова, зокрема, «Львівська копальня кави», де прямо з-під землі добувають запашні кавові зерна. 
Дізнаєтесь, як виглядало життя кавоманів давнього Львова, як зароджувалися львівські кавові традиції і що писали про каву Адам Міцкевич і Тарас Шевченко, а ще - багато львівських історії, повязаних з кавою. 

У програмі також: дегустація кави, передбачення долі на кавовій гущі, косметична процедура для рук із саморобним кавовим скрабом, арома-терапія – вгадування спецій та трав.

Тривалість: 1 або 2 години. Деталі тут.

3. Нічна варта Львова. Екскурсія містом з нічним бургомістром

У програмі: Несподівані зустрічі, моторошні легенди, привиди, таємні обряди, загадкові вулиці, фаєр-шоу на фоні львівських будівель . Якщо не боїтесь стати помічником пана Шлюсселя чи пані Зосі — приєднуйтесь! За якісну роботу Вас посвятять в працівники Нічної варти Львова.

Тривалість: 2 години. Деталі тут.

4. Хранителі спогадів Львова. Перша медіа-екскурсія містом! Кінокадри з життя Львова та світлини з сімейних альбомів львів’ян на стінах будинків.

У програмі: Історії про те, яким було життя міста упродовж століть, як мешканці любили, працювали, відпочивали, товаришували, розважалися.

У Львові є втрачений світ. Друга Світова Війна змінила все. Більшість корінних мешканців зникли у заметілі історії. Але до цих пір існує легенда і спомини про особливе галицьке життя. У хитросплетінні львівських вулиць зародилось товариство Хранителів Спогадів, які знаходять втрачені речі, загублені ключі і бережуть між собою таємницю справжнього львівського життя.

Тривалість: 2 години. Детальна інформація тут.

5. Пивна Правда. Найновіша екскурсія пивною столицею України: монастир, паб, пивний театр

Маршрут: подвір’я давнього монастиря бернардинів, паб «Пошта на Друкарській» та Пивний театр "Правда".

Багато фактів про цей популярний напій обросли різноманітними міфами. Екскурсія - вдала нагода їх розвінчати.

У програмі: дегустація народного пива "Зеник" у подвір’ї давнього монастиря бернардинів; екскурсія у пабі «Пошта на Друкарській», де можна спробувати легендарне трапістське пиво. А у пивному театрі «Правда» - перше оригінальне львівське мануфактурне пиво.

Тривалість: 3 години.

Більше інформації про тури за посиланням.