!FEST-університет: кращі цитати з лекції Софії Опацької
04.03.15

Директор Львівської бізнес-школи УКУ Софія Опацька радить навчатися упродовж життя і вчитися новому, навіть якщо ви займаєтесь роботою своєї мрії. Під час лекції у !FEST-університеті вонапояснила, чому не варто економити на освіті, і розповіла, як знайти час і на роботу, і на навчання.

Пропонуємо вам найцікавіші думки з її лекції:

  • В цій країні є криза ідей, а не грошей. Нам потрібні хороші ідеї!

  • Освіта — це дорого. Це неправда, що існує безкоштовна освіта. Якісна освіта коштує дорого, і наша держава не має таких коштів...

  • Освіта стала товаром уже дуже давно. І жодна цивілізована країна світу не дозволить собі такої кількості вишів та випуску магістрів, яку у нас.

  • Існує потреба персоналізувати навчання. Лише ви зараз можете вирішувати, що вам потрібно, цікаво, актуально і куди ви хочете рухатись!

  • Не можна не відзначити дуже поганий рівень англійської мови у студентів. Тому, навіть якщо ви добре розмовляєте англійською, але маєте що покращити — покращуйте!

  • Якщо ви хочете розвиватися, як шеф-кухар чи HR, то вам треба багато спілкуватися з шеф-кухарями чи HR-фахівцями. Але, якщо ви хочете розвиватися як управлінець, треба спілкуватися з представниками інших галузей. Всі проривні управлінські ідеї були запозичені з інших галузей!

  • Як поєднати роботу і навчання? Це — дуже складно, але дуже дисциплінує. Якщо ви знайдете час, наприклад, два робочі дні на тиждень ходити після роботи на якесь навчання, то по його закінченні ви матимете ці два вільні вечори на тиждень — для подальшого саморозвитку.

  • Обираючи для навчання бізнес-школу, треба обрати, перш за все, не викладачів, які там навчають. Викладачів тепер можна легко знайти онлайн. Треба обирати середовище, у яке хочете потрапити!

  • У Львівській бізнес-школі УКУ ми вчимо студентів навчатися інакше, ніж вони звикли в університеті. Студент має сам бути відповідальним за своє навчання. На жаль, у нас немає звички важко працювати над навчальним процесом. Вважається, що вся робота обмежується аудиторними годинами...


Платформи з онлайн-курсами, які згадувала на лекції Софія Опацька: coursera.org та prometheus.org.ua.

Найцікавіші думки попереднього лектора !FEST-університету Юлії Стефанюк про туризм і кризу читайте тут.

!FEST-університет започатковано 2014 року, аби працівники компанії могли розвиватися і ділитися досвідом. Зустрічі відбуваються як з топ-менеджерами !FESTу, так і з друзями компанії. Лекції !FEST-університету вже читали Юрко Назарук, Андрій Худо, Дмитро Герасимов, Вікторія Христенко, Юрій Заставний, Аврора Огородник, Наталя Шпот, Валерій Пекар.